Αιγύπτιοι διακινητές: Τι ισχυρίστηκαν - 3.000 ευρώ πλήρωσε κάθε μετανάστης

Ηράκλειο
Αιγύπτιοι διακινητές: Τι ισχυρίστηκαν - 3.000 ευρώ πλήρωσε κάθε μετανάστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορίας άξιο πως έφτασαν στην Κρήτη οι Αιγύπτιοι με βάρκα που είχε τόσο μικρή μηχανή

Δεν κατάφεραν να πείσουν τις λιμενικές αρχές ότι είναι και οι ίδιοι μετανάστες, οι δυο Αιγύπτιοι που οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο δικαστικό μέγαρο τους Ηρακλείου όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη μεταφορά των 11 συμπατριωτών τους από τη Λιβύη στην Κρήτη.

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αξιοποιώντας καταθέσεις και στοιχεία ταυτοποίησαν τους κατηγορουμένους ως μέλη διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση ατόμων, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και διατάραξη ασφάλειας υδάτινων συγκοινωνιών καθώς έπλεαν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας ανοικτά της νότιας Κρήτης, όπου τελικά αποβιβάστηκαν οι 11 μετανάστες.  

Πλήρωσαν 3.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει οι Αιγύπτιοι μετανάστες ζούσαν εδώ και περίπου ένα χρόνο στη Λιβύη προετοιμάζοντας τη φυγή τους. Αφού πλήρωσαν περίπου 3.000€ ο καθένας στους δουλεμπόρους, επιβιβάστηκαν στο μικρό σκάφος που ξεκίνησε με προορισμό την Κρήτη τη Δευτέρα. Παραμένει απορίας άξιο πως τα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την Κρήτη  με τη μικρή μηχανή που διέθετε το σκάφος για το οποίο εξετάζεται τρόπος  ανέλκυσης.

Οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να παρουσιαστούν και πάλι στον ανακριτή τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News