«Ραβασάκια» χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
«Ραβασάκια» χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κεραμίδα" για ιδιοκτήτες που πληρώνουν οφειλές για το σχέδιο πόλης

Μια δυσάρεστη έκπληξη έφτασε με το…ταχυδρομείο για εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηράκλειο καθώς έλαβαν «ραβασάκια» με οφειλές που αφορούν στην ένταξη στο σχέδιο πόλης. Πρόκειται για ποσά που ξεκινούν από δεκάδες έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα πρέπει να χωρέσουν στις υποχρεώσεις του ήδη στριμωγμένου οικογενειακού προϋπολογισμό μαζί με τέλη, ΕΝΦΙΑ και λογαριασμούς και να πληρωθούν άμεσα.

Νέα ειδοποιητήρια μετά από 2 χρόνια

Όπως τονίζει μιλώντας στο neakriti.gr ο υπάλληλος του Τμήματος τοπογραφικών εφαρμογών και απαλλοτριώσεων της Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου Θεόδωρος Συντυχάκης «αυτά τα ειδοποιητήρια αφορούν σε βεβαιωμένες οφειλές και είχαν κοινοποιηθεί σε ιδιοκτήτες πριν από 2 χρόνια. Στη συνέχεια τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις και προσφυγές και η φάση αυτή ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης σε Μασταμπά, Θέρισσο, Κορώνη Μαγαρά και Δειλινά».

Αγωνία για τα «ραβασάκια»

Η νέα οικονομική «θηλιά» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αποτελεί ένα ακόμα άγχος για τους Ηρακλειώτες που πρέπει ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα να προσθέσουν και αυτή την «σπαζοκεφαλιά» στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Η υπηρεσία της πολεοδομίας που διαχειρίζεται το θέμα των οφειλών δέχεται όλο και περισσότερα τηλέφωνα με απορίες από πολίτες που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και αναζητούν διευκολύνσεις στον τρόπο πληρωμής. Όπως αναφέρει ο κ. Συντυχάκης «συνεχώς απαντούμε σε ερωτήματα , δίνουμε διευκρινίσεις και προφανώς σε κάποιους φαίνονται μεγάλα τα ποσά. Εξαρτώνται όμως από τη θέση και την αξία του ακινήτου. Άλλο ποσό θα πληρώσει ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στην Λεωφόρο 62 μαρτύρων και άλλο, ιδιοκτήτης που έχει ακίνητο δίπλα στο ρέμα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με 12 δόσεις».

Σύμφωνα με τον κ.Συντυχάκη η εισφορά για σε χρήμα λόγω ένταξης στο σχέδιο πόλης δεν αποτελεί τιμωρητική πράξη αλλά έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα αφού τα λεφτά «επιστρέφουν» στην περιοχή και στα έργα υποδομής. Βέβαια αυτό δεν παρηγορεί απόλυτα τους πολίτες που οφείλουν να πληρώσουν, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και δεν αποκλείεται να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News