ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού

Ηράκλειο
ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους 152 εργαζόμενους, έχουν μείνει 74

Υπό κατάρρευση εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού βρίσκεται ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου. Όπως προέκυψε έπειτα από συνάντηση που είχε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με τη διευθύντρια του ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου Παρασκευή Κρικέλη και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Βασίλη Κοκκινάκη, όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να λειτουργούν εις βάρος των ασφαλισμένων, και ειδικά το Τμήμα Συντάξεων, που με μόλις 6 συνολικά εργαζόμενους καλύπτει το κομμάτι των συντάξεων όχι μόνο για τον νομό Ηρακλείου, αλλά και για τον νομό Λασιθίου, καθώς επίσης και για τον δήμο των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, οι συνέπειες είναι τραγικές, καθώς εκκρεμούν πάνω από 6.000 επικουρικές συντάξεις και περίπου 5.000 κανονικές από το 2017, ενώ τέλος υπάρχουν και εκατοντάδες ασφαλισμένοι που δε λαμβάνουν εδώ και αρκετούς μήνες ούτε καν την προσωρινή σύνταξη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Και δε φτάνει η ήδη υπάρχουσα υποστελέχωση (πριν δύο χρόνια το προσωπικό ανερχόταν στους 152 εργαζόμενους, ενώ σήμερα αριθμεί μόλις 74), αλλά και στους επόμενους μήνες πολλοί από υπάρχοντες εργαζόμενους θα καταθέσουν και οι ίδιοι τα δικαιολογητικά τους για σύνταξη, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους θα αποχωρήσουν από σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι συμβασιούχοι (11 από τον ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κατάρρευσης στον ασφαλιστικό φορέα.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί το υπουργείο να δώσει «άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα, που - να σημειωθεί - αφορά μόνο την Ανατολική Κρήτη, γεγονός που δε θα επιτρέψουμε να συμβαίνει και να αντιμετωπιζόμαστε από την εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτες δεύτερη κατηγορίας.

Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να παρέμβουν στο μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα και να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, καθώς και για ποιο λόγο αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί στην Ανατολική Κρήτη ενώ δεν υπάρχει στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και για το τι ενέργειες πρόκειται να κάνει ο υπουργός κ. Βρούτσης για την άμεση λύση του προβλήματος, μιας και δήλωσε στο πρόσφατο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόσληψη...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News