Ηράκλειο

Σοφία Ζαχαράκη: «Ένα Πειραματικό σχολείο και ένα Πρότυπο σε κάθε περιφερειακή ενότητα»

Η διήμερη περιοδεία της Υφυπουργού Παιδείας

«Στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι να υπάρξει ένα Πειραματικό σχολείο και ένα Πρότυπο σε κάθε περιφερειακή ενότητα» τόνισε από το Ηράκλειο η υφυπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στο Ηράκλειο. Η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε την Παρασκευή το Πειραματικό σχολείο στην περιοχή του ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, συνοδευόμενη από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καρτσωνάκη.

«Αποτελεί τμήμα των προγραμματικών μας δηλώσεων η δημιουργία σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας ενός πρότυπου και ενός πειραματικού σχολείου. Με τις ομάδες εργασίας και με τη νέα επιτροπή που θα διοικεί τα πειραματικά, το έχουμε ως προτεραιότητα και θα το δείτε να ξετυλίγεται τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη επισήμανε ότι στη διάρκεια της επίσκεψή της άκουσε τα προβλήματα για το κτιριακό και υποσχέθηκε ότι τα κενά -όπου υπάρχουν- θα αντιμετωπιστούν.

Στο επίκεντρο το στεγαστικό του δήμου Μινώα Πεδιάδος

Τα θέματα σχολικής στέγης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/11/2019 στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου, μεταξύ εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο επίσκεψης της τελευταίας σε σχολικές μονάδες του Δήμου και ειδικότερα στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχθηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ιφιγένεια Μπουτιέρου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κων/νος Αραβιάκης, Όλγα Δραμουντάνη, Μανώλης Σμυρνάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα συμμετείχαν επίσης: ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμ. Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κ. Κ. Θεοφάνους, η Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ Κρήτης κα Ε. Βιδάκη, η Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ηρακλείου κα Ε. Μαράκη και η Προϊσταμένη ΠΔΕ Κρήτης κα Β. Ανδρεαδάκη. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος κ. Εμμ. Φραγκάκης ο οποίος απουσίαζε στη Αθήνα στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών του για την προώθηση θεμάτων του Δήμου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρέδωσαν στην Υφυπουργό υπόμνημα με τα κύρια προβλήματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τα οποία ζητήθηκε από την κα. Ζαχαράκη η συνδρομή της προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτών, με τα σημαντικότερα απ’ αυτά να αφορούν:

  • Την ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου ώστε να μπορέσει να προβεί στην ανάθεση και εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την τακτοποίηση / νομιμοποίηση των σχολικών κτιρίων που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις,
  • τη διάθεση προκάτ αιθουσών διδασκαλίας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου,
  • την παράταση έως τις 31/12/2021 του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης, που στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών της Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού της επιλέξιμης δαπάνης που αφορά σε κάθε δήμο και
  • την ανάγκη ανέγερση νέων σχολικών μονάδων με ιδιαίτερη αναφορά στη κατασκευή νέου διδακτηρίου για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αρκαλοχωρίου.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τα αιτήματα του Δήμου και πως θα συμβάλει ενεργά για την προώθηση και επίλυση αυτών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Τέλος, σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής έκαναν δώρο στην Υφυπουργό ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και ένα βιβλίο τοπικής ιστορίας της φιλόλογου-συγγραφέας και ιστορικής ερευνήτριας Άννας Μανουκάκη – Μεταξάκη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια