Δε δικάστηκε ο αδερφός του 42χρονου που απολογείται για το μαχαίρωμα

Ηράκλειο
Δε δικάστηκε ο αδερφός του 42χρονου που απολογείται για το μαχαίρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό της 49χρονης χήρας οι φεμινίστριες του Ηρακλείου

Δεν δικάστηκε τελικά σήμερα ο αδερφός του 42χρονου αγρότη, ο οποίος φέρεται να «πρωταγωνιστεί» σε μια σειρά επιθέσεων σε βάρος μιας 49χρονης μητέρας σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ο αδερφός του 42χρονου - ο οποίος απολογείται την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου για το μαχαίρωμα σε βάρος του 68χρονου φίλου της 49χρονης γυναίκας - επρόκειτο να δικαστεί κατηγορούμενος για απειλή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο άνδρας θα δικαζόταν μετά από έγκληση στην οποία προέβησαν ο αδερφός της 49χρονης και ο γιος του 68χρονου. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατήγγειλαν στις Αρχές ότι ο αδερφός του 42χρονου τους απείλησε τηλεφωνικά.

Σήμερα, ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για την πράξη της απειλής σε βάρος του κατηγορούμενου, καθώς οι εγκαλούντες ανακάλεσαν την έγκληση την οποία είχαν υποβάλει, δηλώνοντας στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του αδερφού του 42χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έγκληση που υπέβαλαν σε βάρος του αδερφού του 42χρονου οι δύο άνδρες, και ο τελευταίος είχε υποβάλει έγκληση σε βάρος τους –επίσης- για απειλή.

Πλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν φτάσει η ώρα της δίκης και για την έγκληση που υπέβαλε ο αδερφός του 42χρονου, ο τελευταίος αναμένεται να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των δύο εν λόγω ανδρών.

«Μια ιστορία τρόμου και πατριαρχίας»

Στο μεταξύ με ανακοίνωση που εξέδωσε η "Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου" για την επίμαχη υπόθεση, τάσσεται καθαρά υπέρ της 49χρονης χήρας, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «μια ιστορία τρόμου και πατριαρχίας».

«Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η ζωή της Φ., χήρας, μητέρας τριών παιδιών, από τον Σεπτέμβριο. Αν και προσπάθησε να αποφύγει την παρενοχλητική συμπεριφορά (stalking) -περίπου από τον Μάιο- ενός “άντρακλα”, απευθυνόμενη και στο αφεντικό του, η Φ. δέχτηκε επίθεση, στις 11 Σεπτεμβρίου, με απόπειρα στραγγαλισμού και βιασμού της σε χωράφι ιδιοκτησίας της σε απόμερη τοποθεσία και διασώθηκε χάρη στην παρέμβαση του 12χρονου γιου της», αναφέρεται στο ξεκίνημα της εν λόγω ανακοίνωσης.

«Στη συνέχεια, ο «λεβέντης», εξακολούθησε να βρίσκεται συνεχώς μπροστά της, κλείνοντάς της το δρόμο με το αυτοκίνητό του και παρακολουθώντας την από μακριά.

Το ίδιο διάστημα η Φ. έβρισκε μαχαίρια καρφωμένα στις γλάστρες της αυλής της και φωτογραφίες της όπου φαινόταν το πρόσωπό της χαρακωμένο. Αρκετές φορές βρήκε σπασμένα κλαδιά από τις ελιές της και σημάδια παραβίασης της ιδιοκτησίας της, με αποκορύφωμα μια Κυριακή απόγευμα που βρήκε κρεμασμένο από αλυσίδα το σκυλάκι της οικογένειάς της», αναφέρεται σε άλλο σημείο της επίμαχης ανακοίνωσης.

«Το κοινωνικό σύστημα που αναγνωρίζει προνόμια αντρικής κυριαρχίας στα σώματα και τις ζωές των θηλυκοτήτων, που θεωρεί ότι φταίει το θύμα, που δικαιολογεί τον θύτη, που κλείνει τα αυτιά στις κραυγές για βοήθεια, είναι ίδιο με αυτά που καίνε στην πυρά τις χήρες και θεωρούν μια γυναίκα χωρίς σύζυγο, αδύναμη, ανυπόστατη και ανάξια να συνεχίσει να ζει.

Είναι το ίδιο σύστημα που συγκαλύπτει τους βιασμούς με αναγκαστικούς γάμους και συμφωνίες μεταξύ των οικογενειών χωρίς τη συναίνεση του θύματος, είναι μια κατάσταση που θυμίζει μεσαίωνα και καθεστώτα σκλαβιάς.Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτής της ολομέτωπης βίας και η μαχητική στάση μας απέναντι στις καταστάσεις επιβολής διά του νόμου ή διά της σιωπής" αναφέρει ακόμη η "Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου".

«Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα υποκείμενα, που αισθάνονται αβάσταχτη την καταπίεση της πατριαρχίας, και των οπισθοδρομικών αντιλήψεων, να ενωθούμε και να απαντήσουμε με τις δράσεις μας σε αυτό το αναχρονιστικό καθεστώς που πληγώνει τα σώματα και τις ζωές μας», αναφέρει, εν κατακλείδι, η φεμινιστική ομάδα, η οποία καλεί σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα σε συνέλευση στο "Ντα", στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News