Μαθητής με όπλο σε σχολείο: Σήμερα στον εισαγγελέα - «Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι»

Ηράκλειο
Μαθητής με όπλο σε σχολείο: Σήμερα στον εισαγγελέα - «Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και επρόκειτο για ρέπλικα, ο ανήλικος συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

Ένα άκρως ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το πρωί σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Όπως καταγγέλθηκε στις Αρχές, ένας ανήλικος μαθητής φέρεται να κρατούσε μαζί του, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, όπου φοιτά, ένα όπλο.

Όπως διαπιστώθηκε τελικά, επρόκειτο για πιστόλι “ρέπλικα”, ωστόσο ο νεαρός μαθητής συνελήφθη από την Αστυνομία κι εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί χθες Τετάρτη, στο προαύλιο του ΕΠΑ.Λ. Μοιρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων και της προσευχής.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένας ανήλικος μαθητής φέρεται να κρατούσε μαζί του ένα όπλο, το οποίο φέρεται να εμφάνισε στο προαύλιο του σχολείου.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής του σχολείου που αντιλήφθηκε το συμβάν ενημέρωσε - παρουσία γονέα του - τη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ.

Όπως είναι λογικό, στο σχολείο μετέβησαν αστυνομικοί. Κατόπιν, τόσο ο ανήλικος που έφερε το όπλο, όσο και ο έτερος μαθητής μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Εκεί, εξάλλου, μετέβησαν και οι γονείς τους.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης, «όντως υπήρξε κάποιο περιστατικό παρουσία κάποιου όπλου μέσα στον χώρο του σχολείου από κάποιον μαθητή. Το σχολείο επιλήφθηκε αμέσως. Κλήθηκε η Αστυνομία».

Σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, ο εν λόγω μαθητής πήγε μαζί με τον καταγγέλλοντα, τους γονείς και κάποιους ακόμη μαθητές ως μάρτυρες στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ας σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησε να εντοπίσει το όπλο ρέπλικα. Συγκεκριμένα, ο ανήλικος φέρεται να είχε τοποθετήσει το ψεύτικο πιστόλι σε χώρο πλησίον του σχολείου. Εκεί μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι το βρήκαν και το κατέσχεσαν. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι μπορεί το επίμαχο πιστόλι να συνιστά ρέπλικα (με λίγα λόγια να αποτελεί απομίμηση κανονικού όπλου), ωστόσο εντάσσεται στις διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Τελικά χθες το μεσημέρι η προσαγωγή του ανήλικου, που κρατούσε τη ρέπλικα στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, μετατράπηκε σε σύλληψη. Εξάλλου, ο νεαρός μαθητής αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Ηρακλείου. Επίσης, επισημαίνεται ότι οι γονείς του εν λόγω μαθητή δε συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Όπως ανέφερε χθες στο Ράδιο 98,4 ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Μοιρών κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, «ήρθε μαθητής με τον γονιό του στο γραφείο και μας ενημέρωσε ότι κάποιος άλλος μαθητής εμφάνισε όπλο. Εμείς ειδοποιήσαμε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση, για να επιληφθεί του θέματος».

«Υπάρχουν οι διαδικασίες. Σαν διεύθυνση, σαν σύλλογος θα πάρουμε τα μέτρα μας. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι θέμα Αστυνομικής Διεύθυνσης», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο διευθυντής του σχολείου αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον συλληφθέντα μαθητή.

Εξάλλου, μιλώντας χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανόλης Καρτσωνάκης, επισήμανε ότι «αναλόγως το τι θα βγάλει η προανάκριση, θα δούμε και τα επόμενα βήματά μας. Αυτά (σ.σ. τα περιστατικά) δεν έχουν σε καμία περίπτωση θέση στα σχολικά περιβάλλοντα. Ας περιμένουμε όμως την προανάκριση».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, σήμερα Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη ειδικού κλιμακίου στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, παρουσία ψυχολόγου.

Mαθητής ΕΠΑ.Λ. Μοιρών :«Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι»

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η παραδοχή μαθητή του επίμαχου λυκείου, ο οποίος μίλησε χθες - κρατώντας την ανωνυμία του - στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συγκεκριμένος ανήλικος, έχει ακούσει άλλες φορές για «μαχαίρι» στο σχολείο του.

«Για μαχαίρι έχω ακούσει, αλλά για όπλο όχι», είπε χαρακτηριστικά. Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να κουβαλά μαζί του στο σχολείο κάποιο μαχαίρι ή όπλο (ακόμη και ψεύτικο), ο νεαρός απάντησε με νόημα: «Πραγματικά δεν έχω ιδέα!».

Στο μεταξύ, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης υποστήριξε με αφορμή το επίμαχο περιστατικό ότι η κοινωνία μας θα πρέπει επιτέλους να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα της νεολαίας και να σταματήσει να κάνει «σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Πρέπει όλη η κοινωνία να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό. Να πάψει η παραβατικότητα που επικρατεί ειδικά στο νησί μας, αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον νομό μας. Θα πρέπει όλη η κοινωνία να ασχοληθεί με το ζήτημα. Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε, να βρούμε λύσεις για να σταματήσει όλη αυτή η γελοιότητα, όλη αυτή η άναρχη βία, η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που γίνεται μας προσβάλλει όλους μας!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρηγάκης, συμπληρώνοντας ότι όλη αυτή η παραβατικότητα αποτελεί απότοκο της οικονομικής κρίσης, που γεννά φτώχια και ακολούθως βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News