Ηράκλειο

Γεροπόταμος: Παραλίγο τραγωδία λίγα μέτρα από το σημείο που έχασαν την ζωή τους 4 άνθρωποι

Τα μπάζα του... έσωσαν τη ζωή!

Η επιμονή του να περάσει από την Ιρλανδική Διάβαση, παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή

Παραλίγο και δεύτερη τραγωδία κοντά στα χωριά Πλώρα και Πλάτανο του Δήμου Γόρτυνας, και μάλιστα εκατό μέτρα παρακάτω από το σημείο που θρηνήσαμε τέσσερις ανθρώπους τον περασμένο Φεβρουάριο, τους οποίους παρέσυραν τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου.

Η επιμονή οδηγού οχήματος, σήμερα να περάσει από την Ιρλανδική Διάβαση, παραλίγο να στοιχίσει και εκείνου τη ζωή και αυτό λίγα μέτρα απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.

Ωστόσο σωτήρια τελικά αποδείχτηκαν τα μπάζα, τα οποία είχε τοποθετήσει ο Δήμος, για να προστατέψει τους οδηγούς, οι οποίοι ενδεχομένως θα επιχειρούσαν να περάσουν την Ιρλανδική Διάβαση, στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο οδηγός, βέβαια, παρόλο που βρήκε μπροστά του το εμπόδιο, δεν πτοήθηκε και επέμενε μάλιστα να περάσει το ποτάμι, με αποτέλεσμα να καρφώσει το όχημά του πάνω στο σωρό από τα μπάζα και να χρειαστεί την βοήθεια της Πυροσβεστικής για να καταφέρει να το τραβήξει από το σημείο.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και τρία περιπολικά, όπου επιχείρησαν να τραβήξουν το όχημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε μόνος του ο οδηγός να μετακινήσει το όχημά του και να το «ξεκαρφώσει» από το σωρό.

Οι πυροσβέστες που επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του οχήματος, μάλιστα εκτιμούν ότι αν περνούσε από το σημείο σίγουρα θα τον παρέσερναν τα ορμητικά νερά. Οι ίδιοι μάλιστα, εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές να μην βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια