Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου: Το βόλεμα στους «ημετέρους»

Ηράκλειο
Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου: Το βόλεμα στους «ημετέρους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ξεμπρόστιασε τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου

Είναι αλήθεια πως η δημοτική Αρχή έχει πάρα πολλές φορές εκφραστεί με κομπορρημοσύνη αλλά και με νόημα για το πόσο νόμιμες μεθόδους ακολουθεί στη διαχείριση των θεμάτων του Δήμου και πόσο... “τίμια” είναι η διακυβέρνηση του Δήμου, τόσο από αυτήν όσο και από τους συνεργάτες της.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, “αλιεύσαμε” από τη “Διαύγεια” κάτι “μαργαριτάρια” που μαρτυρούν απλά το... αντίθετο.

Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Πολιτιστικό και ο αναπληρωτής του

Είναι γνωστό και το έχουμε γράψει πως από τον Φεβρουάριο ο κ. Μύρων Μιχαηλίδης, με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης (και μάλιστα δύο συνεχόμενες χρονικά φορές), έχει αναλάβει τα χρέη του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΠΣΚΗ. Τον Ιούλιο και με εισήγηση του κ. Μιχαηλίδη και πάλι, με τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης, προσλήφθηκε στο ΠΣΚΗ για πέντε μήνες (μέχρι τον Δεκέμβριο) ως αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής ο κ. Ραφαήλ Πυλαρινός.

Η κάθε μία από τις αναθέσεις φτάνει στο ύψος των 20.000,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, δηλαδή μηνιαία αποζημίωση 4.000,00 ευρώ.

Ο διοικητικός δ/ντής του ΠΣΚΗ

Πριν από μία εβδομάδα και με εισήγηση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΠΣΚΗ κ. Ραφαήλ Πυλαρινού, το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ (αυτό που κανονικά η θητεία του έχει λήξει και μιλάμε για νέο σχήμα επιχείρησης) προσέλαβε και πάλι με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης και για ένα εξάμηνο (!) τον κ. Ιωάννη Χριστοδουλάκη, ως διοικητικό διευθυντή του Πολιτιστικού!

Και αυτή η απευθείας ανάθεση φτάνει στο ύψος των 20.000,00 € πλέον ΦΠΑ, δηλαδή οι αποδοχές τού κ. Χριστοδουλάκη θα φτάνουν τις 3.330,00 € τον... μήνα.

Το... ωραίο στην εισήγηση είναι πως ο κ. Πυλαρινός, αναφερόμενος στον κανονισμό του Πολιτιστικού, δήλωσε στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ ότι η επιλογή τού κ. Χριστοδουλάκη έγινε «κατόπιν εμπεριστατωμένης αξιολόγησης των διαθέσιμων στελεχών με αναγνωρισμένη εμπειρία», χωρίς καμία αναφορά στα... διαθέσιμα στελέχη.

Ο κανονισμός της ΔΕΠΑΝΑΛ

Ο κανονισμός της ΔΕΠΑΝΑΛ για τη θέση του διοικητικού διευθυντή του Πολιτιστικού αναφέρει ότι «ως διοικητικός διευθυντής επιλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., κατόπιν προτάσεως του καλλιτεχνικού διευθυντή, ένα πρόσωπο με σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών».

Μπορεί ο κ. πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ να μας γνωρίσει σε ποιους οργανισμούς ο κ. Χριστοδουλάκης έχει ασκήσει διοίκηση;

Μπορεί επίσης ο κ. πρόεδρος να μας γνωρίσει σχετικά για τη μη τήρηση των νόμων;

Ο νέος διοικητικός διευθυντής του ΠΣΚΗ

Ο νέος διοικητικός διευθυντής του ΠΣΚΗ, ο κ. Ιωάννης Χριστοδουλάκης δηλαδή, δεν είναι άγνωστος στη ΔΕΠΑΝΑΛ.

Τουλάχιστον από το 2014 αναλαμβάνει, έναντι αμοιβής και πάντα με απευθείας αναθέσεις, διάφορες υπηρεσίες, μερικές στη ΔΕΠΑΝΑΛ. Στη “Διαύγεια” υπάρχουν περισσότερες από 10 απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών στον κ. Χριστοδουλάκη...

Ιδιαίτερα από το 2016 και μετά, ο κ. Χριστοδουλάκης παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ ως «χρηματοοικονομικός σύμβουλος» (!!).

Μπορεί μήπως ο κ. πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ να μας ενημερώσει για τον ρόλο τού κ. Χριστοδουλάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Το βόλεμα “ημετέρων”

Ξέρετε λοιπόν, κύριε δήμαρχε, πώς το λένε όλο αυτό; Το λένε “βόλεμα των ημετέρων” και το χρεώνεστε όλο εσείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News