Έτσι θα κυκλοφορούν οι ντελιβεράδες, μετά το σοβαρό τροχαίο

Ηράκλειο
Έτσι θα κυκλοφορούν οι ντελιβεράδες, μετά το σοβαρό τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόθηκαν τα πράσινα γιλέκα στους διανομείς

150 πράσινα γιλέκα δόθηκαν σε διανομείς από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), κ. Στέλιο Βοργιά, στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας των ντελιβεράδων από τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα, οι διανομείς θα εξοπλιστούν και με ταινίες αντανάκλασης για τα κυτία, που είναι τοποθετημένα στα δίκυκλα των εταιρειών διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων.

Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο, στο οποίο θα αναγράφονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών στα θέματα ασφάλειας στους διανομείς (κράνος, συντήρηση δικύκλων, άριστη κατάσταση ελαστικών, αντανακλαστικό γιλέκο, ασφαλή τοποθέτηση κυτίων κ.α.), με τους διανομείς - από την πλευρά τους - να καλούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

Αφορμή για τις παραπάνω δράσεις είναι ο πρόσφατος τραυματισμός ενός 27χρονου ντελιβερά που τραυματίστηκε σοβαρά, εν ώρα εργασίας, σε τροχαίο στις Μεσσαμπελιές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Στέλιος Βοργιάς, μιλώντας στο neakriti.gr, τα 150 πράσινα γιλέκα που δόθηκαν σήμερα αποτελούν προσφορά του ΕΚΗ και του ΟΕΒΕΝΗ, με την υποχρέωση για την αγορά τους να επιπίπτει, πλέον, στους εργοδότες των διανομέων.

Όπως είπε ο κ. Βοργιάς, «έχουμε στείλει επιστολή σε 3 Υπουργεία (Μεταφορών, Υγείας και Εργασίας), τόσο σχετικά με την υποχρεωτικότητα των πράσινων γιλέκων, όσο και με τη θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου αναφορικά και με τα κυτία των διανομέων».

Παράλληλα, όπως ανέφερε «Το προσεχές διάστημα θα ζητήσουμε την εντατικοποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα, εγώ ο ίδιος θα παραβρίσκομαι στους ελέγχους, προκειμένου να μπει τέλος στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων με διανομείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News