Ηράκλειο

Οι Ίκαροι που «ζωγραφίζουν» τον ελληνικό ουρανό στο «Κρήτη Σήμερα»

Οι «Φρουροί» του Αιγαίου εξομολογούνται

Οι επισμηναγοί Γιώργος Παπαδάκης & Δημήτρης Βολακάκης, μιλούν στην ΚΡΗΤΗ TV για την εμπειρία τους!

Οι επισμηναγοί ιπτάμενοι Γιώργος Παπαδάκης και Δημήτρης Βολακάκης, μέλη της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ», της Πολεμικής Αεροπορίας είναι οι άνθρωποι που χάρισαν χαμόγελα και αναπτέρωσαν το ηθικό των Ελλήνων τις τελευταίες ημέρες.

Οι δύο Κρητικοί επισμηναγοί, που κατάγονται από τα Χανιά, ζωγράφισαν τον… ελληνικό ουρανό με τους εκπληκτικούς και απόλυτης ακρίβειας ελιγμούς προκαλώντας συγκίνηση στα πλήθη που τους παρακολουθούσαν είτε ζωντανά, είτε μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, ανήμερα του Αγίου Μηνά στον Καράβολα και ο Δημήτρης Βολακάκης την 28η Οκτωβρίου, ημέρα της εθνικής μας εορτής στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο «φρουροί» του Αιγαίου, που τις τελευταίες ημέρες μας έχουν εντυπωσιάσει και συγκινήσει φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV μέσω skype, όπου μίλησαν, μεταξύ άλλων και για το πώς οι ίδιοι αισθάνονται μέσα στα πιλοτήριά τους, βλέποντας τον κόσμο να τους παρακολουθεί με ενθουσιασμό.

Ανήμερα του Αγίου Μηνά, ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης έκοψε την «ανάσα» των Ηρακλειωτών και συγκεκριμένα, όλων εκείνων που είχαν συγκεντρωθεί στον Καράβολα, αλλά και όχι μόνο, με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του από το πιλοτήριο του F-16C Block 52+!

Η συγκίνηση, καθώς και το δέος, που αισθάνθηκε ο Χανιώτης πιλότος, όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη, ήταν αμοιβαία, με όλων όσων των παρακολουθούσαν από το έδαφος.

«Έχω πετάξει σε πάρα πολλές επιδείξεις, ωστόσο σήμερα αισθάνθηκα δέος!» εξομολογείται, «ο κόσμος που κοιτούσα ήταν συγκεντρωμένος από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι το Λιμάνι, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος», ανέφερε, «χειροκροτούσαν και χαιρετούσαν, ενώ η σημαία κυμάτιζε. Για μένα ήταν συγκλονιστικό!», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Λευτέρη Κουμαντάκη, για το ποιοι είναι οι λόγοι που δημιουργήθηκε η ομάδα ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε η ομάδα "ΖΕΥΣ" είναι η αναπτέρωση του ηθικού του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των απλών πολιτών, αφενός και αφετέρου για να μάθουν το μαχητικό αεροσκάφος F16, το οποίο αποτελεί και το υπέρτατο όπλο της πολεμικής μας αεροπορίας».

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, που ήταν εκείνος που είχε συγκινήσει τους Θεσσαλονικείς την 28η Οκτωβρίου, και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες όλους τους Έλληνες, με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι δημιουργήθηκε η ομάδα «για να επιδεικνύουμε την επιχειρησιακή ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της δική μας επιδεξιότητας, αλλά και η εμψύχωση των Ελλήνων».

Σχολιάζοντας το μήνυμα που έδωσε από το πιλοτήριο του μαχητικού την ημέρα της εθνικής μας επετείου, ο επισμηναγός, ανέφερε ότι κι εκείνος αισθάνθηκε δέος «προσπαθούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό των Ελλήνων και να θυμίσουμε τη δύναμη που έχουμε σαν λαός. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Θέλαμε λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα στους Έλληνες, μέσα από τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναρίθμητες ήταν οι φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, αναρίθμητα και τα θετικά σχόλια που τις συνόδευαν, από την εντυπωσιακή επίδειξη, μία από αυτές και του αντισμήναρχου εν αποστρατεία κ. Γιώργου Κωστάκη, ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Αν και Χανιώτης ο Γιώργος Παπαδάκης… χόρεψε Καστρινό στην Παραλιακή του Ηρακλείου...».

 

Ακολουθεί το απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια