Εκλογές ΠΕΔ: Ισχυρή εντολή αλλαγής - Τι σηματοδοτεί η ήττα Λαμπρινού

Ηράκλειο
Εκλογές ΠΕΔ: Ισχυρή εντολή αλλαγής - Τι σηματοδοτεί η ήττα Λαμπρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εξελίξεις φέρνουν τα αποτελέσματα της κάλπης

Αλλαγή σελίδας σηματοδότησαν οι χθεσινές εκλογές στην ΠΕΔ Κρήτης, με ένα ηχηρό τρόπο και ένα καθαρό αποτέλεσμα στην κάλπη! Η παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”, στην οποία, σημειωτέον, ξεχωρίζει μεταξύ άλλων ηχηρών συμμετοχών και η παρουσία του Γιάννη Κουράκη, αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και για τους αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ.

Πήρε συγκεκριμένα 69 ψήφους και καταλαμβάνει τις 12 από τις 21 έδρες στο Δ.Σ. της ΠΕΔ.

Ο έτερος συνδυασμός, στον οποίο ηγούταν διεκδικώντας την επανεκλογή του στην προεδρία ο Βασίλης Λαμπρινός, πήρε 53 ψήφους και καταλαμβάνει τις 9 έδρες στο νέο Δ.Σ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο δήμαρχος Ηρακλείου και απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος ηγούταν στο άλλο ψηφοδέλτιο που έχασε την εκλογική μάχη, δε θα συνεχίσει στην προεδρία τού κορυφαίου αυτοδιοικητικού οργάνου του νησιού, αφού ο νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί μέσα από τη νικήτρια παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Το ποιος βεβαίως θα είναι ο νέος πρόεδρος θα ξεκαθαρίσει προσεχώς, όταν και θα επιλεγεί από τον συνδυασμό της “Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης” το πρόσωπο που θα προταθεί για την προεδρία στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά...

Η χθεσινή γενική συνέλευση και οι εκλογικές αρχαιρεσίες, στην οποία έδωσαν το “παρών” ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αργιθέας Χρήστος Καναβός, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Σώμα των 125 εκλεκτόρων(24 δημάρχων και 101 δημοτικών συμβούλων) που κλήθηκαν χθες στην κάλπη ώστε αναδείξουν το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης και τους εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ανά νομό, περιελάμβανε:

* Από τον νομό Ηρακλείου 57 εκλέκτορες (8 δημάρχους και 49 δημοτικούς συμβούλους).

* Από τον νομό Χανίων 31 εκλέκτορες (7 δημάρχους και 24 δημοτικούς συμβούλους).

* Από τον νομό Ρεθύμνου οι εκλέκτορες ήταν 20 (5 δήμαρχοι και 15 δημοτικοί σύμβουλοι).

* Από τον νομό Λασιθίου οι εκλέκτορες που ψήφισαν χθες ήταν 17 (4 δήμαρχοι και 13 δημοτικοί σύμβουλοι).

Την ψήφο των 125 εκλεκτόρων διεκδίκησαν δύο συνδυασμοί, η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης” και η “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Δημήτρης Βρύσαλης ως μεμονωμένος υποψήφιος.

Εκτός από το νέο 21μελές Δ.Σ. της ΠΕΔ, οι αρχαιρεσίες περιελάμβαναν και την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας της ΠΕΔ υπό τη δική του προεδρία, προτάσσοντας τους χειρισμούς στο Προσφυγικό.

«Μας ενώνουν τα προβλήματα της Κρήτης, για αυτό και είμαστε σήμερα εδώ», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, από την “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”. Ο κ. Κοκοσάλης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και κοινού βηματισμού, αύξησης και ανάπτυξης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Ο μεμονωμένος υποψήφιος Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε από την πλευρά του: «Στις διακηρύξεις, στις πρακτικές και στη σύνθεση των προσώπων τους, οι δύο συνδυασμοί επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν πια σημαντικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά τους, πως διαφέρουν μεταξύ τους όσο δύο σταγόνες νερού: Φωνή λαϊκής αντιπολίτευσης στους Δήμους είναι η μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Τα αποτελέσματα

H κάλπη που στήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο έφερε αλλαγή φρουράς στην ΠΕΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, η “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”, παράταξη σημειωτέον στην οποία μετέχει και ο Γιάννης Κουράκης, έλαβε 69 ψήφους και καταλαμβάνει 12 έδρες στο 21μελές νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ.

Η παράταξη Λαμπρινού πήρε 53 ψήφους και 9 έδρες. Δύο ψήφους έλαβε ο μεμονωμένος υποψήφιος Δημήτρης Βρύσαλης.

Ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ.

Από την παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”, που αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης, εκλέγονται όλοι οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και πιο συγκεκριμένα οι:

- Μανόλης Κοκοσάλης, δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων,

- Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήμαρχος Αποκορώνου,

- Γιάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά,

- Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου,

- Μενέλαος Μποκέας, δήμαρχος Μαλεβιζίου και

- Μανόλης Φραγκάκης, δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Από τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της “Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κρήτης” εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΠΕΔ έξι υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν τις ακόλουθες ψήφους:

- Γιάννης Κουράκης 55 ψήφους,

- Ηλίας Λυγερός 50,

- Μαίρη Ξυλούρη 38,

- Μανόλης Κεμεσίδης 32,

- Νίκος Κοκκίνης 32 και

- Γιώργος Στειακάκης 31 ψήφους.

Από την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης” εκλέγονται στη διοίκηση της ΠΕΔ όλοι οι συμμετέχοντες δήμαρχοι στο ψηφοδέλτιο, δηλαδή οι:

- Αντώνης Ζερβός, δήμαρχος Αγίου Νικολάου,

- Δημήτρης Κόκκινος, δήμαρχος Μυλοποτάμου,

- Βασίλης Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου,

- Αντώνης Περράκης, δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου,

- Ιωάννης Σέγκος, δήμαρχος Χερσονήσου,

- Παναγιώτης Σημαντηράκης, δήμαρχος Χανίων και

- Ιωάννης Στεφανάκης, δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

Από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού που είχαν κατέλθει υποψήφιοι εκλέγονται οι ακόλουθοι:

- Μαρία Καναβάκη με 31 ψήφους,

- Θεόδωρος Νίνος με 29 ψήφους.

Αν και βάσει αποτελεσμάτων της κάλπης από τον συνδυασμό Λαμπρινού στο Δ.Σ. της ΠΕΔ εκλέγονται κανονικά οι Μαρία Καναβάκη και Θοδωρής Νίνος, τελικά αναμένεται να εκλεγεί ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που έλαβε 28 ψήφους. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται διατεθειμένη να παραιτηθεί από την εκλογή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου.

Ποιοι εκλέγονται στην ΚΕΔΕ

Η νικήτρια παράταξη εκλέγει 6 εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, έναντι 4 της παράταξης με επικεφαλής τον Βασίλη Λαμπρινό.

Ειδικότερα, από την παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης” στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγονται οι:

- Ζαχαρίας Καλογεράκης με 47 ψήφους,

- Νίκος Γιαλιτάκης με 46 ψήφους,

- Άρης Παπαδογιάννης με 40 ψήφους,

- Πέτρος Ινιωτάκης με 30 ψήφους,

- Μαρία Καλουδιώτη με 30 ψήφους και

- Μανόλης Χαιρέτης με 30 ψήφους.

Από την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης” εκλέγονται οι:

- Γιάννης Αναστασάκης με 30 ψήφους,

- Θοδωρής Νίνος με 29 ψήφους,

- Κώστας Βαρδαβάς με 28 ψήφους και

- Γιώργος Καραντινός με 28 ψήφους.

Μηνύματα ενότητας από τους νικητές

Με εμφανή, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, την ικανοποίηση στις τάξεις της νικήτριας παράταξης, εκπρόσωποί της έσπευσαν να στείλουν μηνύματα ενότητας και συγκρητισμού.

«Η παράταξή μας βγήκε πρώτη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η επόμενη μέρα δε θα μας βρει όλους μαζί. Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρά εκλογικό. Αυτό που έχει ανάγκη η Κρήτη είναι να βρει όλους τους δημάρχους, όλους τους δημοτικούς συμβούλους ενωμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Κοκοσάλης.

«Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για την παράταξή μας. Εμείς λέμε ότι είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για όλη την Αυτοδιοίκηση και για όλη τη Κρήτη. Για όλους τους πολίτες. Θέλουμε να ενώσουμε, θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών, ιδίως στους μικρότερους δήμους. Θέλουμε να μεγαλουργήσουμε για την Κρήτη. Οι δήμοι της Κρήτης έχουν σπουδαίες προοπτικές. Η ΠΕΔ είναι ένα πολύ καλό θεσμικό εργαλείο. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

«Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει σήμερα δυνατή, βγαίνει ενωμένη. Προχωράμε με σχέδιο, όραμα και προοπτική για την Κρήτη και για τους πολίτες. Από αύριο η ΠΕΔ πρέπει να στρωθεί στη δουλειά, να αναβαθμίσει τον ρόλο της», σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

«Έγινε μια εξαιρετική διαδικασία. Έφερε ένα καθαρό αποτέλεσμα για την παράταξή μας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει όλη την Αυτοδιοίκηση μαζί. Έχουμε έναν κοινό στόχο και όραμα για την Κρήτη», σημείωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση και χαρά για το αποτέλεσμα. Δε μένουμε όμως σε αυτό. Από αύριο ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά, ενωμένοι, για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο πλαίσιο και ένα καλύτερο τοπίο στο νησί μας», επισήμανε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

H “ανάγνωση” του εκλογικού αποτελέσματος

Σε πολιτικό επίπεδο, το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΠΕΔ αντανακλά αφενός το ισχυρό... “ρεύμα” που υπήρχε μεταξύ των αιρετών για την αλλαγή φρουράς στο όργανο, με σκοπό, όπως είχε επισημανθεί από το στρατόπεδο των νικητών, μια πιο δυναμική και παραγωγική παρουσία της ΠΕΔ συγκριτικά με την απερχόμενη «άτονη», όπως τη χαρακτηρίζουν, προεδρία Λαμπρινού. Αντανακλά βεβαίως και τη δύναμη της αναλογικής, αφού οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως διαμορφώθηκαν στην ψηφοφορία, αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του α' γύρου των δημοτικών εκλογών στην Κρήτη και το πώς είχαν εκφραστεί σε επίπεδο σύνθεσης των Δημοτικών Συμβουλίων οι δημότες-ψηφοφόροι.

Με δεδομένο ότι ο Βασίλης Λαμπρινός, όπως και άλλοι δήμαρχοι που συστρατεύτηκαν μαζί του στη μάχη της ΠΕΔ, όπως π.χ. ο δήμαρχος Χανίων, εκπροσωπούνται ως μειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, και αντιθέτως, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως ο Γιάννης Κουράκης, διαθέτουν περισσότερες έδρες και άρα περισσότερους εκλέκτορες στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ, το χθεσινό αποτέλεσμα δεν προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Ουσιαστικά ήταν αναμενόμενο με γνώμονα την αναλογική εκπροσώπηση στο Σώμα εκλεκτόρων της ΠΕΔ. “Διαβάζοντας” κανείς τα αποτελέσματα της κάλπης, διαπιστώνει επίσης ότι η νικήτρια παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης” έχει μια απόλυτη ισορροπία σε επίπεδο εκπροσώπησης στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ. Για του λόγου το αληθές, τις 12 έδρες της καταλαμβάνουν ισόποσα από 6 δήμαρχοι και 6 δημοτικοί σύμβουλοι.

Αντιθέτως, από την παράταξη Λαμπρινού, η 9άδα των εδρών χαρακτηρίζεται από σχετική... δυσαναλογία, αφού τη συνθέτουν 7 δήμαρχοι και 2 μόλις δημοτικοί σύμβουλοι!

Για την ιστορία πάντως, μιας και τα τελευταία 24ωρα υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο ζυμώσεων, διεργασιών και πιέσεων, θα πρέπει να αναφέρουμε και μια ενδιαφέρουσα “πινελιά” του ρεπορτάζ... Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας παραπάνω δήμαρχος που εκλέγεται από τον συνδυασμό Λαμπρινού είχε αρχικά ενταχθεί στο αντίπαλο σχήμα, αλλά άλλαξε “στρατόπεδο” την τελευταία στιγμή, μετά από έντονες παρασκηνιακές πιέσεις...

ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ

Ποιοι συντάχθηκαν με ποιους

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, προκαλώντας μάλιστα πολλές συζητήσεις σε “πηγαδάκια”, αυτοδιοικητικά και δημοσιογραφικά, παρουσιάζει το σκηνικό σε σχέση με τους αιρετούς του Δήμου Ηρακλείου, αφού στη χθεσινή εκλογική μάχη της ΠΕΔ είδαμε να αποκρυσταλλώνεται το σκηνικό δύο πόλων...

Στον ένα πόλο είδαμε στο πλευρό Λαμπρινού τον Γιώργο Σισαμάκη, τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τη Βαγγελιώ Σχοιναράκη, και βεβαίως στον πόλο αυτό προστίθεται και ο Μανόλης Βασιλάκης.

Στον έτερο πόλο έχουμε τους Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερό και Πέτρο Ινιωτάκη.

Η οριστικοποίηση των δύο πόλων, με γνώμονα την αναλογία συσχετισμών, μιας και ο δεύτερος πόλος διαθέτει περισσότερες έδρες από τον πρώτο, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ενόψει των δύο κρίσιμων μαχών, μεθαύριο Τετάρτη και την Παρασκευή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για τη σύνθεση των νέων διοικήσεων των νομικών προσώπων του Δήμου και για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Από τον νομό Ρεθύμνου στο ένα ψηφοδέλτιο, των νικητών, ήταν υποψήφιος ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Μυλοποτάμου Γιώργος Παπακωνσταντής, ενώ στο δεύτερο ήταν υποψήφιος ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος και ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου Θοδωρής Νίνος.

Στον νομό Λασιθίου, δύο δήμαρχοι, ο Αντώνης Ζερβός από τον Άγιο Νικόλαο και ο Γιάννης Στεφανάκης από το Οροπέδιο, συντάχθηκαν με τον συνδυασμό του Βασίλη Λαμπρινού.

Αντιθέτως, με τον άλλο συνδυασμό κατέβηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης.

Στον Δήμο Χανίων ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε μια κίνηση που συζητήθηκε πολύ, συντάχθηκε με τον συνδυασμό της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης”, ενώ ο Άρης Παπαδογιάννης με την “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση” που κέρδισε τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις Δήμων όπου οι παρατάξεις της δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης συντάθηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Συνέβη στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, όπου Μανόλης Φραγκάκης και Ζαχαρίας Καλογεράκης ήταν υποψήφιοι με τη νικήτρια παράταξη στην ΠΕΔ.

Μια παράδοξη προσπάθεια “ανατροπής” της κάλπης!

Κι ενώ νωρίς χθες το απόγευμα είδε το φως της δημοσιότητας η καταμέτρηση των ψήφων και η κατανομή των εδρών που έφερε τη νίκη στον συνδυασμό της “Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης”, ξαφνικά άρχισε να αναπτύσσεται ένα περίεργο θρίλερ.

Προέκυψε πρωτοβουλία διαφορετικής αποτύπωσης της κατανομής των εδρών με κριτήριο το πόσοι δήμαρχοι εκλέγονταν από τον κάθε συνδυασμό αντίστοιχα, και η εφορευτική επιτροπή, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της και δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκης, επικαλούμενος από τη δική του πλευρά ερμηνεία του νόμου επί ποσοστώσεων, έβαλε θέμα απόδοσης των 12 εδρών πλειοψηφίας όχι στον νικηφόρο συνδυασμό αλλά αντιθέτως στον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό!

Στο άκουσμα ότι η εφορευτική επιτροπή, διά του προέδρου της δημάρχου Αμαρίου Γιάννη Ταταράκη, εμφάνιζε ξαφνικά σενάριο να γυρίσει “τούμπα” το αποτέλεσμα κόντρα στο τι συνέβη στην κάλπη, τα μέλη της νικήτριας παράταξης επέστρεψαν άρον-άρον στο Πολιτιστικό Κέντρο. Προς στιγμήν δημιουργήθηκαν εντάσεις. Πολλοί αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο και με ποιο “πάτημα” γινόταν μια τέτοια κίνηση, να αντιστραφεί από το... πουθενά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στο Πολιτιστικό ο Βασίλης Λαμπρινός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στον δήμαρχο Ηρακλείου η ενημέρωση που μόλις είχε έρθει τηλεφωνικά από το ΥΠ.ΕΣ., πως, αν γινόταν μια τέτοια ανατροπή, θα υποβαλλόταν ένσταση και θα επηρεαζόταν τελικά η εσωτερική κατανομή εδρών, στον συνδυασμό δηλαδή Λαμπρινού, με νέα αναλογία υπέρ των δημοτικών συμβούλων και εις βάρος των δημάρχων τον συνδυασμού.

Ο Βασίλης Λαμπρινός ξεκαθάρισε πως δε θέλει και δε γίνεται να θιγεί η εκλογή των 7 δημάρχων του συνδυασμού του στο νέο Δ.Σ. Ο ίδιος είπε στον πρόεδρο της εφορευτικής, λοιπόν, ότι δε γίνεται να αλλάξει το αποτέλεσμα. Τελικά κάπου εκεί έληξε η όλη αναταραχή, με τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής να επισημαίνει σε δηλώσεις του πως επρόκειτο για ζήτημα διαφορετικών ερμηνειών, το οποίο λύθηκε...

Μ. Μποκέας: «Δεσμεύομαι να δώσω όλες τις μάχες»

Δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου για την εκλογή του στην ΠΕΔ Κρήτης

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, που συμμετείχε  στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης». Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου βρέθηκε στην πρώτη θέση εκλογής, ισοψηφώντας με το Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη.

Σε δήλωσή του έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Τιμή και ευθύνη η εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την παράταξη “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης το Θανάση Κύρκο και το Δημήτρη Τζεδάκη για τη στήριξη τους.

Η Κρήτη μας χρειάζεται όλους. Με ενότητα και ομοψυχία. Εκκίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα: όλοι μαζί.

Οι προκλήσεις πολλές - ο στόχος κοινός: να δυναμώσουμε τη φωνή των τοπικών μας κοινωνιών, να καινοτομήσουμε, να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε!

Δεσμεύομαι να δώσω όλες τις μάχες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News