Ηράκλειο

Στα «κάγκελα» οι μόνιμοι κάτοικοι Ηρακλείου για τις θέσεις πάρκινγκ

Ζητούν θέσης στάθμευσης κατά προτεραιότητα

Συγκέντρωση πραγματοποιήσαν στην Λότζια το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, οι μόνιμοι κάτοικοι του Ηρακλείου, για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τον “βραχνά” της έλλειψης πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, αφού το αίτημά τους για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης δεν έχει ακόμα επιλυθεί από τον Δήμο, παρά τις προ μηνών σχετικές υποσχέσεις.

Η συντονιστική επιτροπή κατοίκων κέντρου Ηρακλείου, ζητά θέσεις πάρκινγκ κατά προτεραιότητα με κάρτα και επιθυμούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο κέντρο, καθώς το ζήτημα εύρεσης πάρκινγκ αποτελεί έντονο πρόβλημα για αυτούς.

Μάλιστα, η επιτροπή είχε «καρφιτσώσει» φωτογραφίες που αναδεικνύουν το καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, με παράνομα πάρκινγκ που κάνουν την ζωή δύσκολη για οδηγούς και πεζούς.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων κέντρου Ηρακλείου : «οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημά μας για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου. Θα γίνει συζήτηση για να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πίεσης για να πετύχουμε τον στόχο μας. Επίσης θα δημιουργηθεί μια οργανωτική δομή για το κίνημα ποιότητας ζωής στην πόλη του Ηρακλείου, τουλάχιστον για τα πιο καυτά προβλήματα που έχουν ήδη καθοριστεί σε παλιότερες συνελεύσεις (κυκλοφοριακό, πράσινο, σκουπίδια, ηχορύπανση κ.ά.)».

Ο Δήμος, με ανακοίνωση του στις 6 Νοεμβρίου, ανέφερε πως: «Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη αποτυπώσει τις νόμιμες θέσεις στάθμευσης στην εντός τειχών περιοχή της πόλης, με σκοπό να θέσει προτεραιότητα στη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων του κέντρου. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τα έγγραφά τους.

Μετά την παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη φάση της κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 15η Νοεμβρίου. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αιτήσεων, ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης της κανονιστικής απόφασης από την Επιτροπή Κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και τελικά θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια