Αϊ Γιάννης Χωστός: Επιτέλους τροχονόμος

Ηράκλειο
Αϊ Γιάννης Χωστός: Επιτέλους τροχονόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όποιος τυγχάνει να περάσει από την συγκεκριμένη περιοχή σε ώρα αιχμής θα περάσει μεγάλη ταλαιπωρία

Με ικανοποίηση αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί, τις τελευταίες ημέρες, την πρωινή (τουλάχιστον) παρουσία τροχονόμου πριν τη γέφυρα του Αϊ Γιάννη Χωστού και προς την έξοδο για εθνική.

Ως γνωστό στην περιοχή τόσο τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες (7:45 έως 9:30 π.μ. και 1 με 3 μ.μ. περίπου) παρουσιάζεται εντονότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με τους οδηγούς να χρειάζονται αρκετή ώρα για να μεταβούν στον προορισμό τους αφού τα οχήματα κινούνται σημειωτόν!

Οι προαναφερόμενες ώρες σχετίζονται, βέβαια, με το γεγονός ότι είναι οι ώρες που οι εργαζόμενοι πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τις εργασίες τους και επιλέγουν την έξοδο προς εθνική αποφεύγοντας έτσι την περιοχή του Γιόφυρου.

Κυρίως, όμως, σχετίζονται με την προσέλευση ή αποχώρηση των παιδιών από τα σχολεία της περιοχής, αφού μόνο περιμετρικά της εκκλησίας του Αϊ Γιάννη βρίσκονται τέσσερα σχολεία (ένα δημοτικό, ένα νηπιαγωγείο και δύο ειδικά σχολεία)!

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα λεωφορεία που περνάνε από το σημείο και στα οποία επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι μαθητές γυμνασίων-λυκείων της περιοχής, μπορεί να φανταστεί τι συμβαίνει!

Αν μάλιστα βρέξει ή γίνει κάποιο ατύχημα, όπως στις αρχές της εβδομάδας, οπότε φορτηγό αντιμετώπισε πρόβλημα πάνω στη γέφυρα, τότε η κατάσταση είναι δραματική!

Η παρουσία λοιπόν του τροχονόμου το πρωί έχει μειώσει ως ένα βαθμό τον χρόνο αναμονής, διευκολύνοντας την κυκλοφορία, όμως αποτελεί αναγκαιότητα μια πιο μόνιμη και αποτελεσματική λύση.

Το συγκεκριμένο σημείο “σηκώνει” ένα μεγάλο βάρος της κίνησης της πόλης λόγου της εξόδου από και προς την εθνική και απαιτείται μελέτη και σχεδιασμός για την αποσυμφόρησή του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News