Τρεις «μέσα» και τρεις «έξω» για τη σπείρα με τις 77 διαρρήξεις

Ηράκλειο
Τρεις «μέσα» και τρεις «έξω» για τη σπείρα με τις 77 διαρρήξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεία» της σπείρας με τους Βούλγαρους ξεπερνά τα 218.000 ευρώ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα οι τρεις από τους έξι άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της σπείρας που είχε διαπράξει, τα τελευταία 9 χρόνια, συνολικά 77 διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με τη χρηματική αξία της «λείας» τους να ξεπερνά τα 218.000 ευρώ.

Στον αντίποδα, οι υπόλοιποι τρεις Βούλγαροι που –επίσης- απολογήθηκαν την Πέμπτη, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δικαστικές Αρχές. 

Ωστόσο, στους συγκεκριμένους τρεις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων δύο αδέρφια, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής τους στο Α.Τ. της περιοχής τους δύο φορές το μήνα. Επίσης, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

"Κατά την άποψή μου η υποβλητική αναφορά της Αστυνομίας στηρίχτηκε δικονομικά απαραδέκτως σε προγενέστερες ένορκες καταθέσεις ατόμων που στη συνέχεια κατεστάθησαν κατηγορούμενοι" ανέφερε, πάντως, για την υπόθεση στο neakriti.gr η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 18 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές. Οι 16 εξ αυτών είναι αλλοδαποί. Πρόκειται για 14 άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 19 έως 48 ετών. Εξάλλου, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη σπείρα είναι και δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 67 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των «6» βαριές ποινικές διώξεις -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για εμπορία ανθρώπων με σκοπό τον πορισμό περιουσιακού όφελους εκ της γενετήσιας εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Η επίμαχη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα προχθές από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. 

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α.), επτά κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια, 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Ας σημειωθεί ότι η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των εμπλεκόμενων και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News