Ξεσηκωμός για τις θέσεις στάθμευσης

Ηράκλειο
Ξεσηκωμός για τις θέσεις στάθμευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την έκδοση καρτών στάθμευσης" λένε οι κάτοικοι

Ξανά “στα κάγκελα”... έχουν βγει οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού το αίτημά τους για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης δεν έχει ακόμα επιλυθεί από τον Δήμο, παρά τις προ μηνών σχετικές υποσχέσεις.

Ο “βραχνάς” της έλλειψης πάρκινγκ είχε βγάλει τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου στους δρόμους τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη. Μετά από συνελεύσεις, διαμαρτυρίες και “αποβάσεις” στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική Αρχή είχε δρομολογήσει πριν από 7 περίπου μήνες διαδικασίες για την υποβολή αιτημάτων και την κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης.

Βάσει υποσχέσεων εκ μέρους των αρμοδίων του Δήμου, τα διαδικαστικά θα έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και καιρό. Αυτό όμως δε συνέβη, όπως επιβεβαιώνει και η σχετική ανακοίνωση που βγήκε χθες - προφανώς όχι συμπτωματικά - από τη Λότζια, με τους κατοίκους να προχωρούν το ερχόμενο Σάββατο σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στο Δημαρχείο!

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του κέντρου Ηρακλείου, που επανέρχεται σε ρυθμούς κινητοποιήσεων με φόντο το θέμα της εξασφάλισης στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων.

Οι κάτοικοι του κέντρου διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη, όπως λένε, καθυστέρηση του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημα για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να ασκηθεί πίεση στη δημοτική Αρχή, προγραμματίζεται η ανοιχτή αυτή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, έξω ακριβώς από την ενετική Λότζια.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του κέντρου Ηρακλείου, για την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Λότζια, αναφέρεται: «Το ερχόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 11 το πρωί, έξω από τη Λότζια οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημά μας για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου. Θα γίνει συζήτηση για να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πίεσης για να πετύχουμε τον στόχο μας. Επίσης θα δημιουργηθεί μια οργανωτική δομή για το κίνημα ποιότητας ζωής στην πόλη του Ηρακλείου, τουλάχιστον για τα πιο καυτά προβλήματα που έχουν ήδη καθοριστεί σε παλιότερες συνελεύσεις (κυκλοφοριακό, πράσινο, σκουπίδια, ηχορύπανση κ.ά.).

Καλούμε στη συγκέντρωση-συζήτηση όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και κάθε άλλο φορέα και συλλογικότητα που σχετίζεται με τα παραπάνω προβλήματα, για να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Χωρίς την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών δεν πρόκειται να δούμε καμιά βελτίωση στην πόλη μας».

Και ενώ χθες γνωστοποιήθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του κέντρου Ηρακλείου η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το πρωί του Σαββάτου έξω από τη Λότζια, ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες επίλυσης του αιτήματος των μόνιμων κατοίκων του κέντρου της πόλης...

«Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη αποτυπώσει τις νόμιμες θέσεις στάθμευσης στην εντός τειχών περιοχή της πόλης, με σκοπό να θέσει προτεραιότητα στη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων του κέντρου. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τα έγγραφά τους. Μετά την παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη φάση της κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 15η Νοεμβρίου», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου και επισημαίνεται: «Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αιτήσεων, ο Δήμος θα προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης της κανονιστικής απόφασης από την Επιτροπή Κυκλοφορίας. Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και τελικά θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση».

Ο Δήμος είχε υποσχεθεί γρήγορες διαδικασίες

Για την ιστορία της υπόθεσης, με φόντο και τη “καταγγελία” της Συντονιστικής Επιτροπής για αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους του Δήμου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την άνοιξη η πλευρά της δημοτικής Αρχής υποσχόταν γρήγορες διαδικασίες γύρω από την έκδοση καρτών στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων.

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε ο Δήμος: «Η εντός τειχών περιοχή έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες. Οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε ζώνης που δε διαθέτουν ιδιόκτητη θέση στάθμευσης θα έχουν το δικαίωμα να σταθμεύουν στις ειδικά διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης της ζώνης στην οποία υπάγεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, με την προϋπόθεση ότι έχουν επιτυχώς εκδώσει την κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου και την έχουν τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τους. Το δικαίωμα αυτό θα είναι για ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια. Η κάρτα θα εκδίδεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την εφαρμογή στο κυλιόμενο banner που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ολοκληρώνεται από τον χρήστη μέσα από την εφαρμογή, με την προϋπόθεση ότι έχουν αναρτηθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν γίνει αποδεκτοί οι όροι της εφαρμογής. Προτείνεται να ξεκινήσουν οι χρήστες να αναρτούν τα δικαιολογητικά τους άμεσα, ώστε ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί να μπορέσει ο Δήμος να επεξεργαστεί τα στοιχεία και να προχωρήσει σύντομα τις απαιτούμενες διαδικασίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News