«Μια χωματερή έξω από την πόρτα μου»

Ηράκλειο
«Μια χωματερή έξω από την πόρτα μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα που έχει η πολύπαθη οδός Στεφανογιώργη προκαλεί αγανάκτηση

Την τραγική εικόνα που αντικρίζει κάθε μέρα αναγνώστης του neakriti.gr περιέγραψε με λίγα λόγια, ζητώντας να αλλάξει κάτι άμεσα καθώς όπως αναφέρει η κατάσταση που επικρατεί καταδεικνύει διπλή αδιαφορία. 

Όπως σημειώνει:

Από την οδό Στεφανογιώργη περνάω κάθε πρωί , ίδια συνήθως ώρα για μια ίδια διαδρομή. Οι εικόνες αυτές επίσης ίδιες με σημάδια επιβάρυνσης , εδώ και μέρες, πολλές μέρες. Κι είναι για μένα κυριολεκτικά σαν να έχει αφήσει κάποιος συμπολίτης μου , γείτονας ή περίοικος ή και όχι , ένα βουνό από σκουπίδια στο κατώφλι του σπιτιού μου. Κι είναι σαν να μην έχω να περιμένω τίποτα κι από κανένα αφού όπως θα δείτε ο δήμος Ηρακλείου αδειάζει τους κάδους αλλά αφήνει ως έχει τα υπόλοιπα. Γιατί το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και καιρό.

Η υπηρεσία καθαριότητας έχει χρειαστεί να επιστρατεύσει ακόμη και εκσκαφέα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και δυο τρεις μέρες μετά, κάποιοι προφανώς γνωστοί-άγνωστοι πλέον στην περιοχή επιστρέφουν δριμύτεροι με σκουπίδια από μπάζα κάθε λογής. Πάντα τύπου μπάζα. Αυτές τις εικόνες λοιπόν, σχεδόν σε μόνιμη βάση, αντικρίζουν όσοι περνούν από την εθνική οδό. Προσπερνούν οι πεζοί που έχουν την ατυχία να ζουν στην περιοχή.

Οι οδηγοί , σαν κι εμένα που κάθε πρωί βλέπουν την ίδια εικόνα ανεξέλεγκτης χωματερής ανάμεσα σε σπίτια και μια ανάσα από σχολεία, περιμένοντας μάταια μία δραστική λύση από πλευράς της δημοτικής αρχής. Το πώς, θα πρέπει να είναι δική της ευθύνη. Αλλά πρέπει να το κάνει. Δεν μπορεί να αφήνει κάποιους να έχουν επιλέξει το σημείο για προσωπική τους χωματερή και να το κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς καμία επίπτωση αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.

Και η αδιαφορία είναι διπλή…και από τον “ασυνείδητο” και από τον δήμο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News