Απολογείται η εγκληματική ομάδα - Ρήμαζε σπίτια, αποθήκες εκκλησίες με λεία 218.000 €

Κρήτη
Απολογείται η εγκληματική ομάδα - Ρήμαζε σπίτια, αποθήκες εκκλησίες με λεία 218.000 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 18 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου οδηγήθηκαν πριν τις 12 το μεσημέρι, οι έξι αλλοδαποί που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που κρύβεται - σύμφωνα με τις Αρχές - πίσω από τις περισσότερες από 75 κλοπές που διαπράχθηκαν τα τελευταία 9 χρόνια σε σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Οι έξι Βούλγαροι, που φόρεσαν χειροπέδες μετά από την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα προχθές, οδηγήθηκαν χθες στα Δικαστήρια, όπου παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας.

 Σε βάρος τους ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις - μεταξύ άλλων - για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για εμπορία ανθρώπων με σκοπό τον πορισμό περιουσιακού οφέλους εκ της γενετήσιας εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” στα Δικαστήρια έδωσαν χθες οικείοι των έξι συλληφθέντων, οι οποίοι στέκονται στο πλάι των συγγενών τους. Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος τους, οι έξι αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Ζήτησαν, ωστόσο, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Η φερόμενη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, στον δήμο Μινώα Πεδιάδος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις αρχές του 2012 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο, η σπείρα είχε προβεί σε 77 κλοπές-διαρρήξεις και σε πέντε απόπειρες κλοπών.

 «Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 18 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

 Οι 16 εξ αυτών είναι αλλοδαποί. Πρόκειται για 14 άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 19 έως 48 ετών. Εξάλλου, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη σπείρα είναι και δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 67 ετών.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα προχθές από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.ά.), επτά κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια, 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Ας σημειωθεί ότι η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των εμπλεκόμενων και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News