Κρητικός βρήκε μετά από 37 ώρες τη Νεοζηλανδή: «Μας βοήθησαν οι αισθήσεις και το ένστικτο»

Ηράκλειο
Κρητικός βρήκε μετά από 37 ώρες τη Νεοζηλανδή: «Μας βοήθησαν οι αισθήσεις και το ένστικτο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκλονιστική περιγραφή του κυβερνήτη Γιώργου Μαριετάκη - Τι είχε γράψει η 47χρονη στο φουσκωτό

Τις συγκλονιστικές στιγμές που προκαλούν δάκρυα συγκίνησης και εκτυλίχθηκαν στα ανοιχτά, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Μήλου, περιέγραψε ο κυβερνήτης - υποπλοίαρχος Γιώργος Μαριετάκης που εντόπισε την 47χρονη Νεοζηλανδή. Η Κushila για 37 ώρες πάλευε με τα κύματα μέσα σε ένα φουσκωτό σκάφος περιμένοντας κάποιος να την εντοπίσει πριν χάσει τις δυνάμεις της και πεθάνει μόνη και αβοήθητη στη θάλασσα.

«Μας βοήθησαν οι αισθήσεις και το ένστικτο»

Όπως εξομολογείται ο Γιώργος Μαριετάκης μιλώντας στο neakriti.gr αξιοποίησαν τις πληροφορίες του υπουργείου και όσων συμμετείχαν στην έρευνα και στη συνέχεια «εμείς πήγαμε σε περιοχή που είχαν αναλάβει σκάφη από το Ρέθυμνο και τα Χανιά, δηλαδή ένα σημείο που δεν είχε οριστεί ως δικό μας. Και τελικά την εντοπίσαμε! Σε κάθε διάσωση προσπαθούμε πάντα να μπούμε στην ψυχολογία αυτού που ψάχνουμε, δηλαδή σε αυτή την περίπτωση μια γυναίκα μόνη της σε βάρκα. Ενδυναμώνονται όλες οι αισθήσεις μας και το ένστικτο. Ακόμη και η ίδια δεν περίμενε να την βρούμε. Ήταν πολύ τυχερή…».

«Δεν έχω ξαναδεί τόσο ψύχραιμο άτομο!»

Η 47χρονη Νεοζηλανδή Kushila Stein ξεκίνησε από τη Φολέγανδρο με το φουσκωτό σκάφος όταν έχασε το κουπί και την παρέσυραν οι άνεμοι. Ούτε για μια στιγμή δεν έχασε το κουράγιο της και επιβίωσε χωρίς νερό παρά μόνο με ζαχαρωτά. Το πλωτά του Λιμενικού και από την Κρήτη ξεκίνησαν με αγωνία τις έρευνες με σκοπό να εντοπίσουν την αγνοούμενη. Ανάμεσά τους το ΠΛΣ 119 στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Γ. Μαριετάκη και ο α’ μηχανικός Μιχάλης Φιλιππάκης και το μέλος του πληρώματος Ευθύμιος Λαδιάς. Όταν έφτασαν 60 μίλα από το Ηράκλειο και νότια της Μήλου δεν πίστευαν στα μάτια τους. Όπως σημειώνει ο Κρητικός κυβερνήτης «όταν την εντοπίσαμε ήταν πολύ ψύχραιμη, κουνούσε τα χέρια της, μας αγκάλιασε και μας φίλησε. Το πρώτο που της δώσαμε ήταν νερό , κάτι να φάει , της κάναμε καφέ και της προσφέραμε δύο τσιγάρα να καπνίσει. Μετά ζήτησε ένα τηλέφωνο και της το δώσαμε για να πάρει τηλέφωνο στη Νέα Ζηλανδία. Ήταν πολύ ψύχραιμη ,δεν φαινόταν σαν μια γυναίκα τόσο ταλαιπωρημένη αλλά ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Δεν έχω ξαναδεί τόσο ψύχραιμο άτομο και μάλιστα γυναίκα, με ξάφνιασε! Ούτε έβαλε τα κλάματα».

(Η 47χρονη τουρίστρια που βρέθηκε)

Έβλεπε τα αεροσκάφη να περνούν από το σημείο

Όταν μάλιστα ρώτησε την 47χρονη πως κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, απάντησε ότι έτρωγε ζαχαρωτά και έβλεπε με απόγνωση τα αεροσκάφη να περνούν πάνω από το σημείο που βρισκόταν, χωρίς όμως να μπορούν την εντοπίσουν… Όπως αναφέρει «μας είπε ότι την προηγούμενη μέρα και τη μέρα που την εντοπίσαμε είδε το αεροπλάνο να πετάει, αλλά δεν την είδαν. Είχε βέβαια γνώσεις για το πώς να επιβιώσει .Σκεφτείτε ότι μου έδειξε ένα σακουλάκι με καραμέλες που έτρωγε και είχε μείνει μόνο μια. Επίσης η βάρκα που ήταν μικρή, μόλις που τη χωρούσε, είχε βάλει νερά και η ίδια ήταν βρεγμένη».

Τι είχε γράψει στη βάρκα

Μια από τις συγκλονιστικές πτυχές της ιστορίας είναι ότι σύμφωνα με τον Κρητικό κυβερνήτη η  Kushila Stein είχε αρχίσει να γράφει πάνω στο φουσκωτό τις μέρες «1η Νοεμβρίου, 2η Νοεμβρίου κλπ» δηλαδή τις κρίσιμες ώρες που βρισκόταν στη θάλασσα και πάλευε με τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Επίσης είχε γράψει και έναν αριθμό τηλεφώνου. Όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τον ξένο τύπο, επρόκειτο για το τηλέφωνο της μητέρας της σε περίπτωση που η ίδια δεν κατάφερνε να επιβιώσει στη θάλασσα… Όμως η  η 47χρονη Kushila όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά η υπόθεσή της έκανε το γύρο του κόσμου ως απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία που ενδεχομένως να εμπνεύσει στο μέλλον και σεναριογράφους. Όπως εξομολογείται ο κ.Μαριετάκης που έσωσε μαζί με τους συναδέλφους του μια ανθρώπινη ζωή «δεν ξέρω ποιος ήταν πιο πανευτυχής: «εκείνη ή εμείς που τη σώσαμε!»…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News