Εγκληματική ομάδα με Βούλγαρους είχε «ρημάξει» σπίτια, εκκλησίες και φωτοβολταϊκά

Ηράκλειο
Εγκληματική ομάδα με Βούλγαρους είχε «ρημάξει» σπίτια, εκκλησίες και φωτοβολταϊκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρήκαν 18 δράστες κλοπών με συνολική λεία 218.000 ευρώ

Ο «φόβος και τρόμος» σε χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος είχε γίνει συμμορία 18 Βούλγαρων οι οποίοι είχαν «ρημάξει» τα σπίτια και άλλους χώρους της περιοχής. Συνολικά βρίσκονται πίσω από 77 κλοπές και απόπειρες κλοπών. Άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, με συνολική λεία 218.000 ευρώ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πεδιάδος εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα καθώς 18 ταυτοποιήθηκαν - 16 αλλοδαποί (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο Έλληνες 33 και 67 - ενώ από αυτούς 6 συνελήφθησαν.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με την αστυνομία από αρχές του έτους 2012 έως και 17.02.2019, είχαν κλέψει σπίτια, αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.

Αναλυτικά το δελτίου τύπου της αστυνομίας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα Πεδιάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο ημεδαπούς ηλικίας 33 και 67 ετών. Τα μέλη της εν λόγω ομάδας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δεκαοχτώ (18) μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 67 ετών, ενώ συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2012 έως και 17.02.2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (77) κλοπών – διαρρήξεων και σε (5) απόπειρες κλοπών, σε οικίες, σε αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (218.000) ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α),
  • 7 κινητά τηλέφωνα,
  • Εκκλησιαστικά είδη,
  • 15 μαχαίρια και
  • 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος,
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News