default-image

Γ. Μακράκης: Με πολιτική μπαλώματος δεν κλείνουν τα κενά στα σχολεία

Ηράκλειο
Γ. Μακράκης: Με πολιτική μπαλώματος δεν κλείνουν τα κενά στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστά σήμερα τα Δημοτικά Σχολεία λόγω της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Δασκάλων στο Νομό Ηρακλείου. Στα θέματα – προβλήματα που προτάσσουν οι δάσκαλοι γι άλλη μία φορά οι κενές θέσεις, η αδιοριστία η δύσκολη καθημερινότητα εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Στα 220 υπολογίζονται τα κενά στην πρωτοβάθμια στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εκ των οποίων τα 150 στην παράλληλη στήριξη. Πανελλαδικά ο αριθμός των κενών φθάνει στις 6.000.

Ο Γιώργος Μακράκης μιλάει για την πολιτική του μπαλώματος που ακολουθεί η εκάστοτε Κυβέρνηση, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών για τη φιλοξενία των παιδιών στο πλαίσιο της Προσχολικής Αγωγής. Μόνο στο Δήμο Ηρακλείου όπως αναφέρει το 40% των νηπειαγωγείων στεγάζονται σε νοικιασμένους κι ακατάλληλους χώρους.

Με καταλήψεις σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια απαντούν μαθητές και φοιτητές στις αλλαγές του Υπουργείου όπως και τις σοβαρές ελλείψεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι μαθητές αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τη βάση του 10, τον βαθμό απολυτηρίου, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και την άμεση σύνδεση των ΑΕΙ με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η έλλειψη φοιτητικών εστιών αιτία για τις κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Υπό κατάληψη στην Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου τελούν σήμερα τα:

2ο, 4ο, 10ο ΓΕΛ, και το ΓΕΛ Γουβών, το 7ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πόμπιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News