Κτηματολόγιο: Άτυπη παράταση μέχρι το τέλος του έτους

Κρήτη
Κτηματολόγιο: Άτυπη παράταση μέχρι το τέλος του έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα γίνει με όσους έμειναν "εκτός" λόγω της πρωτοφανούς κοσμοσυρροής

Η κυβέρνηση δε σκοπεύει να δώσει “επίσημα” παράταση στις δηλώσεις του Κτηματολογίου για τον νομό Ηρακλείου, ωστόσο... δε θα επιβάλλει και πρόστιμα μέχρι τέλος του χρόνου!

Όσοι καθυστέρησαν ή δεν μπόρεσαν, λόγω της πρωτοφανούς κοσμοσυρροής, να πάρουν το μαγικό χαρτάκι για το ραντεβού τους επόμενους μήνες προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, θα μπορέσουν να το κάνουν μέχρι τέλος του έτους, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος χθες το βράδυ στη Βουλή, σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον κ. Κεγκέρογλου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε άτυπη παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τεκμηρίωσε την ανάγκη παράτασης που προκύπτει τόσο από τη μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τις ίδιες τις δηλώσεις που εκκρεμούν, το ακριβές νούμερο των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος και να δώσει παράταση συνολική μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την πολύμηνη “παράλυση” ουσιαστικά του Δημοσίου, το οποίο από τον Μάη έως και τον Ιούλιο βρισκόταν σε εκλογικούς ρυθμούς, ενώ τόνισε ότι είχε δημιουργηθεί σε όλους τους πολίτες η πεποίθηση και για άλλη παράταση.

Ο αρμόδιος υπουργός στην απάντησή του δεσμεύτηκε στον κ. Κεγκέρογλου πως οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους θα γίνονται χωρίς πρόστιμο, κάνοντας λόγο για άτυπη παράταση, ενώ για τη συνέχεια εξήγγειλε κλιμακωτά πρόστιμα για όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News