Ηράκλειο

Στην Κρήτη το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών συναντήθηκε με το Σταύρο Αρναουτάκη

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου, με κεντρικό θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα».

Αντιπροσωπεία του Ι.Α.Κ.Ε. συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Η συνάντηση έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. του Ι.Α.Κ.Ε., προκειμένου να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη για το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο βρίσκεται σε πορεία προετοιμασίας και υλοποίησης.

Το Ι.Α.Κ.Ε. εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ελένη Μαράκη, καθώς επίσης μέλη του Δ.Σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα μέλη του Ι.Α.Κ.Ε. υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης στο γραφείο του, όπου ενημερώθηκε για το θέμα και για τους σκοπούς του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου 2020, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου), με κεντρικό θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα».

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι η κριτική διερεύνηση και ο επιστημονικός διάλογος γύρω από τις επίκαιρες εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, με κεντρικό άξονα αναφοράς τη λειτουργία τους πρωτίστως στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και ευρύτερα στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και στην πολιτική. Η προσυνεδριακή εργασία βρίσκεται στη φάση της υποβολής και της αξιολόγησης των περιλήψεων και των κειμένων των εισηγητών.

Όπως στα προηγούμενα Συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε., τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, έτσι και στο φετινό, αναμένεται να συμμετέχει πλήθος εισηγητών και ερευνητών από πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις, εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, συμπόσια, καθώς επίσης εισηγήσεις από προσκεκλημένους εισηγητές. Αναμένεται η συμμετοχή  περισσότερων από 400 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα και με την εμπειρία των προηγούμενων συνεδρίων, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 1000 σύνεδροι.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα προηγούμενα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε. πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία στήριξε έμπρακτα την υλοποίησή τους.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης άκουσε την Πρόεδρο και τα μέλη του Ι.Α.Κ.Ε., ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τις επιμέρους θεματικές ενότητες του φετινού Συνεδρίου και για την πορεία προετοιμασίας του, καθώς επίσης για τις λοιπές δράσεις του Ι.Α.Κ.Ε., δηλώνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του ίδιου προσωπικά σε κάθε δράση, η οποία αναδεικνύει τον τόπο μας, ενισχύει την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα και προάγει την έρευνα και την ανάπτυξη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια