Ηράκλειο

Το αίθριο της Λότζια γέμισε με... μανούλες που θηλάζουν

Εκδήλωση για τον θηλασμό πραγματοποιείται στη Λότζια

«Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό»

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό θηλάζουσες μητέρες αποδέχτηκαν… την πρόσκληση για την εκδήλωση, η οποία απευθύνεται στους γονείς, ώστε να διευκολυνθεί ο θηλασμός.

Γέμισε μανούλες και μωράκια το αίθριο της Λότζια σε μία ιδιαίτερη γιορτή, αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece.

Διασκεδαστές απασχολούν τους μικρούς από τις 11:00 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, όπου μοιράζεται ενημερωτικό υλικό, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International και να γνωριστούν από κοντά!

Συνεχίζονται οι ενδιαφέρουσες δράσεις

Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον υποστηρίξουμε.

Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η ευκαιρία μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες οικογένειες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία. Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν και να αγκαλιαστούν όλες οι οικογένειες ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι μητέρες που προσφέρουν το μητρικό τους γάλα στα παιδιά τους, είτε θηλάζοντας είτε αντλώντας!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια