Ηράκλειο

Χριστούγεννα με… Δημοτικές Εκλογές σε κοινότητα της Κρήτης

Εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Κοινότητας Βασιλικών Ανωγείων

«Ανοίγουν» ξανά οι κάλπες στα Βασιλικά Ανώγεια και μάλιστα, 3 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Πρόκειται για εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Κοινότητας των Βασιλικών Ανωγείων, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικών Ανωγείων από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Οι εκλογές θα επαναληφθούν στην εν λόγω τοπική κοινότητα, καθώς, όπως αναγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας, κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου, προέκυψε ένα «τυπικό λάθος», με αποτέλεσμα τα Βασιλικά Ανώγεια να μην έχουν εκλέξει πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας:

Πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους κατοίκους των Βασιλικών Ανωγείων, η δημοτική αρχή, με την συστηματική δουλειά και τις επίμονες ενέργειές της, πέτυχε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου τοπικού συμβουλίου, διασφαλίζοντας ότι τα Βασιλικά Ανώγεια θα έχουν ισχυρή φωνή και ενεργή συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν στην κοινότητα.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή μας στα Βασιλικά Ανώγεια, αλλά και σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε με τους κατοίκους της περιοχής, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και πετύχαμε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, ώστε η κοινότητα να έχει τους δικούς της εκπροσώπους και ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

«Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Βασιλικών Ανωγείων, για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, ικανοποιείται, χάρη στις ενέργειες και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα στους κατοίκους των Βασιλικών Ανωγείων, θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και θα διεκδικούμε λύσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους απασχολούν» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια