Ηράκλειο

Κτηματολόγιο: Πρόστιμα, δικαστικές περιπέτειες και ταλαιπωρία μετά την λήξη της προθεσμίας

Τελευταία ημέρα για το Κτηματολόγιο

Καμία περαιτέρω παράταση στις δηλώσεις δεν πρόκειται να δοθεί στις περιοχές όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Όσοι ιδιοκτήτες δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ιδιοκτησίας τότε «ενεργοποιούνται» τα πρόστιμα, ωστόσο το πιο ανησυχητικό είναι ότι μπαίνουν σε δικαστικές περιπέτειες, σε νέα ταλαιπωρία και έξοδα μέχρι να κατοχυρώσουν την περιουσία τους, όπως εξηγούν ο Άρης Ροζάκης, ο Κώστας Αράπογλου και η Ειρήνη Βρέντζου.

Ειδικοί αναφέρονται στη σιωπηρή παράταση, στις πολύπλοκες διαδικασίες αλλά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για όσους τελικά αδιαφορήσουν για τα αδήλωτα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο.

Ραντεβού ακόμα και το Μάρτιο

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, τα ραντεβού για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων κλείνονται ακόμη και για τον ερχόμενο Μάρτιο!

Την ανάγκη οριστικής παράτασης στις διαδικασίες κτηματογράφησης τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους, τονίζει με επίκαιρη ερώτηση του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ζητάει παράταση ο Δήμος Μινώα

Εν τω μεταξύ επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη  και τη διοίκηση του Εθνικού Κτηματολογίου, απέστειλε την Τρίτη 29/10/2019 ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, με την οποία ζητάει όπως υπάρξει παράταση της συλλογής δηλώσεων για τις υπο κτηματογράφηση περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι και τις 31.12.2019.

Όπως σημειώνει ο κ. Φραγκάκης «η εν λόγω παράταση κρίνεται απαραίτητη δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων τους μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την έγκαιρη υποβολή δηλώσεων για την πλειονότητα των πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες εντός των διοικητικών ορίων του αγροτικού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που αφορούν: α) στη χρησικτησία και το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν διατίθενται τίτλοι ιδιοκτησίας, β) στην έλλειψη τοπογραφικού στις πλείστες των περιπτώσεων και γ) στην καθυστερημένη έκδοση απαραίτητων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις αποδοχής κληρονομιάς από τις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες και υποθηκοφυλακεία».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια