Ηράκλειο

Μπαράζ καταλήψεων σε σχολεία του Ηρακλείου

Αντιδρούν στις τροποποιήσεις του Υπουργείου παιδείας σε ότι αφορά την ύλη στα μαθήματα

Με καταλήψεις σε ένα ποσοστό που φτάνει το 10% των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, ξεκίνησε η μέρα για τα σχολεία κυρίως της πόλης.

Οι μαθητές εξήγησαν ότι αντιδρούν στις νέες τροποποιήσεις του υπουργείου παιδείας σε ότι αφορά την ύλη στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, την οποία χαρακτήρισαν μη διαχειρίσιμη. Μάλιστα οι μαθητές διευκρίνισαν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση μεταξύ τους, προγραμματίζοντας συλλογικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να έχουν αποφασίσει αν οι καταλήψεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Λουκέτο στα σχολεία τους έβαλαν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου. Σε ένα ποσοστό περίπου 10% των σχολείων συμμετείχαν σήμερα στις κινητοποιήσεις με τους μαθητές να εξηγούν ότι το νέο πλαίσιο που αφορά την ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί αυτή την ώρα το πιο βασικό από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

 Οι μαθητές έκαναν λόγο για προχειρότητα από την πλευρά του υπουργείου, λίγο πριν εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ διευκρίνισαν ότι με την νέα ύλη, διευρύνονται οι πολλαπλές ταχύτητες μαθητών που έχουν δημιουργηθεί και αφορούν την δυνατότητα και σε ποιο βαθμό έχουν οι οικογένειές τους να στηρίξουν τα φροντιστήρια ή τα ιδιαίτερα, καθώς η εξεταστέα ύλη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διδαχθεί στο σχολείο.

Τα περισσότερα σχολεία που σήμερα συμμετείχαν στην κατάληψη ήταν γυμνάσια και λύκεια της πόλης ενώ δεν έλειψε και η συμμετοχή μικρής μερίδας σχολείων της ενδοχώρας, με τους μαθητές να εξηγούν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση μεταξύ τους και πως το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν συντονισμένες κινητοποιήσεις με στόχο να εισακουστεί το αίτημα τους στο Υπουργείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια