Χάλεντ & Ναΐμ: Συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους - «Δεν ξέραμε τι θα κάνουμε, που να πάμε»

Ηράκλειο
Χάλεντ & Ναΐμ: Συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους - «Δεν ξέραμε τι θα κάνουμε, που να πάμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάλεντ Ταχίρ και ο Ναΐμ Χούρου μίλησαν στην «Ανδριανή» - Οι δύο άνδρες είναι ο συνδετικός κρίκος των προσφύγων με την κοινωνία μας

Ο Χάλεντ και ο Ναΐμ ζουν στην Κρήτη και φροντίζουν τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας που τρέχει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Πέρα από τα τυπικά, αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι ο συνδετικός κρίκος των προσφύγων με την κοινωνία μας.

Ο Χάλεντ αναλαμβάνει τα παιδιά, τους μαθητές να εγγραφούν στα σχολεία, να προσαρμοστούν ομαλά και να αντιμετωπίσουν από κοινού με τη σχολική κοινότητα και την οικογένεια τους, τυχόν δυσκολίες που τα παιδιά αυτά θα αντιμετωπίσουν.

Ο Ναΐμ, Κούρδος της Συρίας, εργάζεται ως διερμηνέας. Είναι ουσιαστικά η φωνή των προσφύγων που φτάνουν στο νησί μας. Αυτός θα φροντίσει για την επικοινωνία των προσφύγων με τις υπηρεσίες, με γιατρούς, με φορείς με όποιον χρειάζεται να έρθουν σε επαφή αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και πάλι από το μηδέν, στον τόπο μας.

Ο κάθε ένας από αυτούς έχει μια ξεχωριστή ιστορία, μια δύσκολη αφετηρία αλλά ένα παρόν που αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος μπορεί και έχει το δικαίωμα να στεριώσει σε κάθε τόπο.

Είναι συγκλονιστικά τα λόγια του Ναΐμ. «Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και εμείς να μην ξέρουμε Ελληνικά, τι θα κάνουμε, που θα πάμε» με αυτή την σκέψη καθημερινά βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κρήτη και τους βοηθά να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News