Ηράκλειο

Ξυπόλητος αγώνας δρόμου για πρώτη φορά χάρη... στον Ιδομενέα Αβραμάκη

Η ιδέα ανήκει στον Ιδομενέα Αβραμάκη που σε ηλικία 69 ετών, έχει διανύσει 32.000 χιλιόμετρα ξυπόλυτος

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδήλωση, καθώς μικροί και μεγάλοι καλούνται να τρέξουν ξυπόλυτοι, διανύοντας μια μικρή απόσταση από τον Καράβολα μέχρι τη σιδερένια γέφυρα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Το ραντεβού δίνεται το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 30 Οκτωβρίου, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και ξυπόλυτο πάρτι.

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” με την Ιωάννα Μαλέσκου, προκαλώντας αίσθηση.

“Τρέχα να μη σε... τρέχουν” είναι το σύνθημα του Ιδομενέα Αβραμάκη, ο οποίος εδώ και χρόνια κλέβει τις εντυπώσεις για το πώς βλέπει τη ζωή και την ελευθερία.

Από το 2009 αποχωρίστηκε τα παπούτσια του, τρέχει ξυπόλυτος ακόμη και στα χιόνια, τραβάει τα φλας σε αγώνες δρόμου, ενώ πριν δύο χρόνια τίμησε την Ελλάδα και την Κρήτη τρέχοντας ξυπόλυτος και με τη βαριά πανοπλία Αρχαίου Έλληνα οπλίτη, σε Μαραθώνιο της Κίνας.

Ο Ιδομενέας, ηλικίας 69 ετών, έχει διανύσει 32.000 χιλιόμετρα ξυπόλυτος και επόμενος στόχος του είναι να τρέξει ξυπόλυτος και στην Ιαπωνία!!!

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης κατόπιν ιδέας του αθλητή Μαραθωνοδρόμου Αβραμάκη Ιδομενέα και με την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου & του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος πρωτοτυπώντας ,διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το 1ο Ξυπόλυτο τρέξιμο  και πεζοπορίας Πανελληνίως στην περιοχή του Καράβολα με σύνθημα (Τρέχα μην σε τρέχουν).Ως γνωστόν το ξυπόλητο τρέξιμο βοηθά όλο το σώμα πνευματικά & βιολογιοκά βάση με εκατοντάδες επιστημονικές έρευνεςκαι όχι μόνο ( αυτό το γνώριζαν οι πρόγονοι μας που έτρεχαν ξυπόλητοι).

 

                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης-Αβραμάκης Ιδομενέας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  Δήμος Ηρακλείου &  1ου Δημοτικό Διαμέρισμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: 500μ παιδιών Δημοτικών- Γυμνασίων & 1.000μ για όλες τις ηλικίες

ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 16:00

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Συμβολικά θα βραβευθούν με αναμνηστικό μετάλλιο οι τρείς πρώτοι άνδρες-Γυναίκες στα 1.000μ &500μ. τα τρία Αγόρια-Κορίτσια

Μετά το τέλος των αγωνισμάτων θα ακολουθήσει κέρασμα στους συμμετέχοντες και ξυπόλητο πάρτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια