Ηράκλειο

Με δάκρυα συγκίνησης η χειροτονία του Επισκόπου Κνωσού Προδρόμου Ξενάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα η τελετή

Κλίμα συγκίνησης το πρωί του Σαββάτου στην χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης  Ειρηναίου, ιεραρχών και πλήθους κόσμου.

Την τελετή παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί φωνάζοντας «άξιος», με τον νέο Επίσκοπο και τα συγγενικά του πρόσωπα να ξεσπούν σε δάκρυα υπό το βάρος της συγκίνησης.

Ο νέος βοηθός Επισκόπου Κρήτης Πρόδρομος Ξενάκης, παρέμενε για αρκετά χρόνια συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και εξελέγη με 7 ψήφους καθώς μία ψήφο πήρε ο Μεθόδιος Βερνιδάκης, μία επίσης ψήφο πήρε ο Ειρηναίος Βερικάκης.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για την πλήρωση της κενής θέσης του βοηθού Επισκόπου με αρμοδιότητες και Επισκόπου Κνωσού.

Πλέον, ο Πρόδρομος Ξένακης αναλαμβάνει την ευθύνη να βοηθήσει τον πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης και Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης στις ποιμαντικές και διοικητικές του δράσεις.

Ποιος είναι ο Πρόδρομος Ξενάκης

Ο Πρόδρομος Ξενάκης κηρύχθηκε μοναχός στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου τον Ιανουάριο του 2005 από τον νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, και χειροτονήθηκε διάκονος τον Ιούνιο του 2005 από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού (νυν Σεβασμιότατο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου) κ. Ευγένιο. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο τον Ιανουάριο του 2013, ενώ την ίδια ημέρα έγινε Αρχιμανδρίτης.

Υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ως διάκονος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Α’ Αρχ. Περιφέρειας, γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υπεύθυνος Νεότητας και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον ραδιοφωνικό σταθμό “Το Φως” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Υπηρέτησε την Ιερά Σύνοδο από τις θέσεις του κωδικογράφου (Ιανουάριος 2008-Σεπτέμβριος 2010), του υπο-γραμματέα (Σεπτέμβριος 2010-Οκτώβριος 2016) και του αρχιγραμματέα (από Οκτώβριο 2016). Διετέλεσε διευθυντής Συντάξεως του Επίσημου Δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης, μέλος και γραμματέας διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου. Μετείχε σε αντιπροσωπίες της Εκκλησίας Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην ελληνική κυβέρνηση και είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια