Στη φυλακή οι δράστες που επιτέθηκαν με σκεπάρνι σε ταξιτζή

Ηράκλειο
Στη φυλακή οι δράστες που επιτέθηκαν με σκεπάρνι σε ταξιτζή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον έσφιξαν με ζώνη μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες αμφότεροι οι άνδρες που πριν από λίγα 24ωρα επιτέθηκαν σε οδηγό ταξί - για να τον ληστέψουν - αφήνοντάς τον αναίσθητο, την ώρα που εκείνος τους μετέφερε στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς. Παράλληλα, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, ο 59χρονος ταξιτζής Σ.Γ. αναφέρθηκε στις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των δύο αδίστακτων νεαρών.

Ας σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά την επίθεση σε βάρος του 59χρονου, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη του ενός εκ των δύο δραστών. Πρόκειται για έναν 23χρονο ρουμανικής εθνικότητας. Ο 25χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος επέβαινε μαζί του στο επίμαχο ταξί, είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ωστόσο, το... μακρύ χέρι του νόμου έμελλε να “τσακώσει” και τον 25χρονο: Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομία, προχθές Πέμπτη το βράδυ στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού συνέλαβαν και τον 25χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω νεαρός εντοπίστηκε σε χάλασμα στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου και συνελήφθη. Επισημαίνεται ότι ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τόσο ο 25χρονος, όσο και ο νεαρότερος συλληφθείς οδηγήθηκαν χθες το πρωί σιδηροδέσμιοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας κατηγορούμενος έριχνε τις ευθύνες στον άλλον για την επίθεση και τη ληστεία του 59χρονου. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν έμελλε να γλιτώσει την προφυλάκιση: Και οι δύο νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Με έχουνε χτυπήσει στο πρόσωπο και στο κούτελο... αλλά πιο πολύ ήταν η ζώνη που μου βάλανε στον λαιμό κι έχασα τις αισθήσεις μου», ανέφερε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr ο 59χρονος Κρητικός, που βίωσε το νυχτοκάματο του τρόμου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

«Με πιάνει με τη ζώνη από τον λαιμό. Με έσφιγγε, με έσφιγγε, μέχρι που... όπως ήταν λογικό έχασα τις αισθήσεις μου, αφού με έκρουψε, με έπνιξε!», μας είπε ο 59χρονος ταξιτζής, που μας εξηγεί ότι στάθηκε τυχερός, καθώς εντοπίστηκε ελάχιστες στιγμές μετά την επίθεση που δέχτηκε από συντοπίτισσά του, που έτυχε να περνά με μηχανή από το σημείο όπου βρισκόταν αναίσθητος.

«Ευτυχώς που περνούσε μια γυναίκα και είδε την κατάσταση και πήγε και ειδοποίησε απάνω στο χωριό. Και ήρθανε από πάνω από το Πετροκεφάλι κάποια άτομα. Όταν ήρθανε, ο ένας έφυγε και τον άλλον τον πιάσανε», δήλωσε με νόημα ο 59χρονος άνδρας, ο οποίος διακομίστηκε, κατόπιν, στο εφημερεύον νοσοκομείο.

«Στο νοσοκομείο δεν έμεινα. Έκανα τις εξετάσεις που έπρεπε και μετά έφυγα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα σοβαρά, μόνο κάποια χτυπήματα με μάτωμα στο πρόσωπο και τη μύτη μπροστά, ενώ ο ιατροδικαστής μού είπε ότι θα μιλήσει με την Αστυνομία για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης», μας λέει ο οδηγός ταξί, ο οποίος, πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το περιστατικό.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, εφεξής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους πελάτες του, κυρίως αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που δέχεται για κούρσες τις βραδινές ώρες. «Δε θα εξυπηρετήσω ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω, παρά μόνο ανθρώπους που ξέρω πολύ καλά», μας εξηγεί ο 59χρονος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίμαχη υπόθεση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη ένας 25χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε στις 23/10/2019 (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη) το βράδυ, στο Ηράκλειο. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας 23χρονος αλλοδαπός.

Στις 23/10/2019 το βράδυ, στο Ηράκλειο, δύο άγνωστα άτομα επιβιβάστηκαν σε ΔΧΕ αυτοκίνητο (ταξί) ως πελάτες, και με την απειλή και χρήση αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από 59χρονο ημεδαπό (ιδιοκτήτη ταξί) το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Άμεσα συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, μαζί με τον 23χρονο, στην εν λόγω ληστεία ήταν ακόμη ένας δράστης, ηλικίας 25 ετών, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ταξιτζή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News