Ηράκλειο

Τόνοι σκουπιδιών στο Ηράκλειο μετά την απεργία - Που θα γίνει αποκομιδή;

Σήκωσαν μανίκια οι εργαζόμενοι

Επιχείρηση - «σκούπα» σε όλη την Κρήτη μετά την τριήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα που οδήγησε σε βουνά από σκουπίδια στις γειτονιές και το κέντρο. Στο Ηράκλειο από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε η αποκομιδή, με τους εργαζομένους να «σηκώνουν μανίκια» και να πιάνουν δουλειά με εντατικούς ρυθμούς για να «αστράφτει» η πόλη εν όψει και του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Το κέντρο του Ηρακλείου πριν την αποκομιδή

 

Το κέντρο του Ηρακλείου μετά την αποκομιδή

H εικόνα κοντά στο Δημαρχείο

Που θα γίνει αποκομιδή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Μιχάλη Καρασάββα: «δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το κέντρο του Ηρακλείου, αν και ήδη έχει γίνει αποκομιδή σε πολλά σημεία. Υπάρχει πλάνο για όλες τις γειτονιές καθώς και τα χωριά γιατί και εκεί θα έχουμε κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις».

Η ατμόσφαιρα στις περισσότερες γειτονιές του Ηρακλείου ήταν ήδη ασφυκτική και έντονη η δυσοσμία καθώς συσσωρεύτηκαν τεράστιοι όγκοι από απορρίμματα, σακούλες, κούτες, υπολείμματα φαγητών και ανακυκλώσιμα. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν ορατός ιδιαίτερα εάν οι εργαζόμενοι δεν αποφάσιζαν τη λήξη της απεργίας αλλά την παράτασή της.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί θα απομακρυνθούν μέσα σε τρεις μέρες και σταδιακά το Ηράκλειο θα επανέλθει στην κανονικότητα και στην παλιά του εικόνα.

Μάλιστα τους περιμένει εντατική δουλειά και απαιτείται σκληρή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρασάββας «θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους συμβασιούχους- παρατασιούχους γιατί θα μπορούσαν να μην πάνε στη δουλειά λόγω δικαστικής απόφασης, αλλά δούλεψαν. Πρόκειται για συνολικά 67 άτομα».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια