Κτηματολόγιο: «Πατείς με πατώ σε» και σήμερα

Κρήτη
Κτηματολόγιο: «Πατείς με πατώ σε» και σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ίδιο έργο θεατές και σήμερα ενδιαφερόμενοι πολίτες

Και σήμερα «δύσκολη» μέρα για όλους όσοι θέλουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους αναφορικά με το κτηματολόγιο.

Από νωρίς το πρωί το σκηνικό στο Ηράκλειο,  ήταν το ίδιο με χθες , με ουρές και αρκετό κόσμο να περιμένει για να εξυπηρετηθεί αφού η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 31 του μήνα, ημέρα Πέμπτη.

Με δεδομένο μάλιστα ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και αργία της 28ης Οκτωβρίου, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι πολίτες έχουν μόλις 4 μέρες για να ολοκληρώσουν εγκαίρως και με σωστό τρόπο την πολύπλοκη και χρονοβόρα σε κάποιες περιπτώσεις διαδικασία.

Αναγνώστης του neakriti.gr έστειλε φωτογραφίες σημερινές, με τις οποιες και αποτυπώνεται στο έπακρο, η εικόνα που επικρατεί και σήμερα από τα ξημερώματα,  στο Γραφειο Κτηματογράφησης για τους καλλικρατικούς ΟΤΑ Γόρτυνας - Φαιστού, Αρχανών - Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου.

Κτηματολόγιο: Γιατί προκλήθηκαν ουρές ταλαιπωρίας;

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ τμήματος ανατολικής Κρήτης κ. Βρέντζου «οι ουρές δεν προκλήθηκαν μόνο από πολίτες της ‘’τελευταίας στιγμής’’. Πρόκειται για πολύπλοκη διαδικασία και οι πολίτες έπρεπε πρώτα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και μετά να απευθυνθούν στο γραφείο.. Σε κάποιες περιπτώσεις προέκυπταν στην πορεία και προβλήματα που ανακάλυπταν. Παράλληλα είναι το οικονομικό θέμα καθώς ο πολίτης πληρώνει ανά δικαίωμα, δηλαδή στα ακίνητα εξ αδιαιρέτου μπορεί να κληθούν να πληρώσουν το κάθε παιδί χωριστά όπως και η μητέρα.»

Παράλληλα σύμφωνα με την κ. Βρέντζου θα ήταν χρήσιμο να δοθεί παράταση, αλλά πρόκειται για θέμα του υπουργού, οπότε μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί παράταση.

Σύμφωνα με την ίδια καλό θα ήταν οι πολίτες να επικοινωνούν με τα γραφεία Κτηματογράφισης για να κλείσουν ραντεβού, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, καθώς δημιουργούνται ουρές και ταλαιπωρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News