Κτηματολόγιο: Γιατί προκλήθηκαν ουρές ταλαιπωρίας;

Ηράκλειο
Κτηματολόγιο: Γιατί προκλήθηκαν ουρές ταλαιπωρίας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδικασία για "γερά" νεύρα για τους πολίτες

Ουρές διαμορφώθηκαν στο Γραφείο Κτηματογράφισης Ηρακλείου καθώς εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου η προθεσμία για το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η διαδικασία του Κτηματολογίου στο Ηράκλειο αφορά στους δήμους Γόρτυνας - Φαιστού, Αρχανών - Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου, και πολίτες έσπευσαν να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ τμήματος ανατολικής Κρήτης κ. Βρέντζου «οι ουρές δεν προκλήθηκαν μόνο από πολίτες της ‘’τελευταίας στιγμής’’. Πρόκειται για πολύπλοκη διαδικασία και οι πολίτες έπρεπε πρώτα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και μετά να απευθυνθούν στο γραφείο.. Σε κάποιες περιπτώσεις προέκυπταν στην πορεία και προβλήματα που ανακάλυπταν. Παράλληλα είναι το οικονομικό θέμα καθώς ο πολίτης πληρώνει ανά δικαίωμα, δηλαδή στα ακίνητα εξ αδιαιρέτου μπορεί να κληθούν να πληρώσουν το κάθε παιδί χωριστά όπως και η μητέρα

Παράλληλα σύμφωνα με την κ. Βρέντζου θα ήταν χρήσιμο να δοθεί παράταση, αλλά πρόκειται για θέμα του υπουργού, οπότε μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί παράταση.

Σύμφωνα με την ίδια καλό θα ήταν οι πολίτες να επικοινωνούν με τα γραφεία Κτηματογράφισης για να κλείσουν ραντεβού, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, καθώς δημιουργούνται ουρές και ταλαιπωρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News