Ηράκλειο

Αντιπολεμική συγκέντρωση για τη Συρία στο Ηράκλειο

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κορνάρου

Αντιπολεμική συγκέντρωση για την Συρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/10 στο Ηράκλειο, στις 6 και 30 το απόγευμα, στην Πλατεία Κορνάρου, από την «Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία».

«Καθώς η Τουρκική εισβολή στη Συρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η κατάσταση για τον Κουρδικό λαό της περιοχής γίνεται όλο και πιο τραγική. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, καταστροφές υποδομών, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, με την "άδεια" και την προτροπή των ΗΠΑ, και την ανοχή της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια «μεμονωμένη» ενέργεια της Τουρκίας, αλλά για μια άμεση συνέπεια της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο σκληρός ανταγωνισμός και η άγρια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία φέρνει στο χείλος του γκρεμού την ειρήνη στην περιοχή. Παράλληλα αυτή η αντιδραστική επιθετική πράξη δημιουργεί τους όρους για μεγαλύτερη όξυνση των ανταγωνισμών, για απογείωση των φιλοπόλεμων σχεδίων όλων των αντιδραστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στις εξελίξεις, και κατά συνέπεια, για μεγαλύτερα δεινά και πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς

Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν βασική ευθύνη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Δυστυχώς, είναι η σειρά των Κούρδων να βιώσουν άμεσα την πικρή αυτή αλήθεια.

 Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας γνωρίζουν, από την δική τους εμπειρία, πως παρόμοιες "συμμαχίες", όπως η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, που γίνονται στο όνομα των "εθνικών συμφερόντων", δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τα αντιδραστικά συμφέροντα της αστικής τάξης και των μεγάλων δυνάμεων και έχουν τραγικά αποτελέσματα στην ειρήνη και τους λαούς.

-την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στην περιοχή που οδηγεί στο μάτωμα των λαών και στη διάλυση χωρών -την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης που παρέχει τα πάντα για να διευκολύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών σχεδίων των ΗΠΑ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Κουρδικό λαό που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στη λευτεριά. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Παλεύουμε για ειρήνη, ελευθερία, ισότιμη διεθνιστική συνύπαρξη και συνεργασία, ενάντια στην αντιδραστική συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή. Οργανώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό.

- ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠ΄ΤΗ ΣΥΡΙΑ! - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ! - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!

Καλούμε την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό παρών στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό και ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια