JobDays: Ο Νίκος Μπουνάκης στο πάνελ των ομιλητών

Ηράκλειο
JobDays: Ο Νίκος Μπουνάκης στο πάνελ των ομιλητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.E. μίλησε για τη «Νεανική Επιχειρηματικότητα - Επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Αγροδιατροφής»

Ομιλία με θέμα «Από την Επιδοτούμενη στην επιχειρηματική Γεωργία. Προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα» του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive, Νίκου Μπουνάκη στο 1ο #JobDays του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Galaxy.

Βασικός σκοπός της διημερίδας ήταν η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό βήμα τους. Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι αυτή η προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Το 1ο #JobDays είναι συνδιοργάνωση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, του φορέα που εκπροσωπεί πάνω από 3.500 οικονομολόγους στην ανατολική Κρήτη, με την πλατφόρμα skywalker.gr, που δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.E., κος. Μπουνάκης Νίκος, συμμετείχε στο Πάνελ συζήτησης με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα _ Επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Αγροδιατροφής» με τίτλο εισήγησης: «Από την Επιδοτούμενη στην επιχειρηματική Γεωργία. Προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα», όπου μετά από μια εκτεταμένη παρουσίαση των δεικτών της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, αναφέρθηκε στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα εστιάζοντας και στην επιτακτικότητα της ανάπτυξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Ο κος. Μπουνάκης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική αγροτική οικονομία χρειάζεται έναν επανασχεδιασμό στρατηγικής που θα εδράζεται στην επένδυση σε ελληνικά προϊόντα με υπεραξία, εξετάζοντας το ελληνικό επιτραπέζιο σταφύλι ως μελέτη περίπτωσης. Παρουσιάζοντας εμπειρικά και στατιστικά στοιχεία για την παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού μέσω μιας συγκριτικής ανάλυσης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ο κος. Μπουνάκης πρότεινε την επένδυση στην παραγωγή και προώθηση του επιτραπέζιου σταφυλιού, το οποίο αποτελεί συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όρους ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του, ο κος. Μπουνάκης προχώρησε σε καινοτόμες προτάσεις για την εξάλειψη των διαρθρωτικών προβλημάτων του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News