Μοιράζουν Πράσινα Γιλέκα στους ντελιβεράδες του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Μοιράζουν Πράσινα Γιλέκα στους ντελιβεράδες του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Πράσινα Γιλέκα και ταινίες αντανάκλασης εξοπλίζονται οι διανομείς

Για τα μέτρα ασφαλείας των διανομέων του Ηρακλείου μίλησαν εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένας 27χρονος διανομέας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς και Ελένη Μανουσάκη, αντίστοιχα, παρουσία και των Προέδρων των Σωματείων Επισιτισμού - Τουρισμού και Εργαζομένων Οδηγών με Δικύκλο, Μιχάλης Ριζικιανάκης και Γιώργος Μακριδάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Χαράλαμπος Λεκάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Λειβαδιωτάκης, ο Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ, Γιάννης Σμυρνάκης και η Ταμίας Πόπη Παραγιουδάκη. Επίσης στην σύσκεψη συμμετείχαν το ΔΣ του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Μαρία Αντωνακάκη, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και η Γενική Γραμματέας Μαρία Κεφαλογιάννη.

Θα δοθούν 150 πράσινα γιλέκα

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ζητήματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Κατόπιν τούτου συμφωνήθηκε η από κοινού αγορά και διανομή 150 Πράσινων Γιλέκων στους διανομείς καθώς και ταινίες αντανάκλασης για τα κυτία, που είναι τοποθετημένα στα δίκυκλα των εταιρειών διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων.

Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο, στο οποίο θα αναγράφονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών στα θέματα ασφάλειας στους διανομείς (κράνος, συντήρηση δικύκλων, άριστη κατάσταση ελαστικών, αντανακλαστικό γιλέκο, ασφαλή τοποθέτηση κυτίων κ.α.).

Παράλληλα, θα κληθούν οι διανομείς παρά την πίεση της εργασίας ως πρώτο τους μέλημα να είναι η ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους και η τήρηση του Κ.Ο.Κ.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), το ΕΚΗ ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Υποδομών & Μεταφορών, στην οποία επισημαίνεται η αμεσότητα των μέτρων ασφαλείας, όσον αφορά στην χρήση των Πράσινων Γιλέκων, την τοποθέτηση ταινιών αντανάκλασης στα κυτία, αλλά και στις προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης των κυτίων μεταφοράς των προϊόντων (φαγητών, καφέδων και εμπορεύματα).

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News