Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Επιστολή διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις

Ηράκλειο
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Επιστολή διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφέρουν πως δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές και τα μουσικά μαθήματα συρρικνώνονται

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, εκφράζοντας την αγωνία τους για την συρρίκνωση των μουσικών μαθημάτων. Ακόμη αναφέρουν πως δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές και κάποιο μουσικά όργανα δεν μπορούν να διδαχθούν στους μαθητές.

«Τα όργανα που διδάσκονται στο σχολείο πια, είναι ελάχιστα. Θα έπρεπε, στη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη λειτουργία του σχολείου, να έχουμε μόνιμους καθηγητές στα όργανα, να έχουμε πληθώρα οργάνων, σωστά στελεχωμένα μουσικά σύνολα, καθηγητές πολλών μουσικών ειδικεύσεων.

 Αντί για αυτό, στηριγμένη σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους τόσα χρόνια, η διδασκαλία των μουσικών οργάνων διαρκώς συρρικνώνεται. Φέτος συγκεκριμένα, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Μόλις τρεις αναπληρωτές έχουν προσληφθεί με πλήρες ωράριο, ένας με μειωμένο ωράριο και κανείς ωρομίσθιος. Από τις 391 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων που αιτήθηκε το σχολείο, καλύφθηκαν μόλις οι 81.

Όργανα όπως μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι, ευρωπαϊκά και παραδοσιακά κρουστά, τσέλο, ακορντεόν, κανονάκι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τούμπα, παραδοσιακό βιολί ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ενώ όργανα όπως το πιάνο, ο ταμπουράς (που είναι και υποχρεωτικά όργανα), η κιθάρα, το βιολί, η λύρα, το φλάουτο, καλύπτονται μερικώς, καθώς οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δυο και τρεις μαζί, ενώ η διδασκαλία προβλέπεται ατομική.

Ειδικά στον ταμπουρά, που προβλέπονται μικρές ομάδες παιδιών, η διδασκαλία γίνεται κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι 90 από τους 262 μαθητές του Σχολείου μας ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ καθόλου το όργανο επιλογής τους.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αγωνία μας. Ποιο άραγε είναι το παρόν και το μέλλον αυτού του σχολείου;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News