Ηράκλειο

Σκουπίδια και μίνι χωματερές μπροστά από παιδικούς και σχολεία

Βουνά από απορρίματα ''πνίγουν" γειτονιές του Ηρακλείου

Μικρές χωματερές έχουν σχηματιστεί σε πολλά σημεία του Ηρακλείου λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας , ακόμα και σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Την εικόνα που επικρατεί στον παιδικό σταθμό της Νέας Αλικαρνασσού στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη ανέδειξαν αναγνώστες του neakriti.gr εκφράζοντας την απογοήτευση και την ανησυχία τους για το θέμα.

Εικόνες ντροπής στο δρόμο της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, λίγα μέτρα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Αυτοσχέδια χωματερή, πριν η πόλη του Ηρακλείου «πνιγεί στους λόφους σκουπιδιών λόγω της τριήμερης απεργίας . Το φαινόμενο είναι συχνό στο επίμαχο σημείο, όμως οι αρμόδιοι καθυστερούν σημαντικά την... επιχείρηση «σκούπα».

Στις γειτονιές εκτός κέντρου τα σκουπίδια θα φανούν την Τετάρτη το πρωί ή το βράδυ. Στο κέντρο της πόλης, όμως, που η κατανάλωση είναι μεγάλη λόγω και των επιχειρήσεων, οι κάδοι έχουν φουλάρει.

Οι επαγγελματίες καταστηματάρχες και επιχειρηματίες δεν κάνουν κράτει... Όπως βλέπετε, στους κάδους τα απορρίμματα δεν είναι οικιακά και φυσικά πολίτες και επιχειρηματίες δεν έκαναν κουμάντο να τα κρατήσουν κάνα-δυο μέρες σε εσωτερικό χώρο, για να μην “πνιγεί” η πόλη από την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που αντιδρά στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εμπεριέχει και το επίμαχο άρθρο 179 που αφήνει παράθυρο σε ιδιώτες στην καθαριότητα.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο του Ηρακλείου

Νέα 24ωρη

Η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη την Πέμπτη, αφού η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε και νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, που έρχεται ως συνέχεια της 48ωρης απεργίας που έχει ξεκινήσει από χθες. Συνεπώς, τριήμερο με σκουπίδια και μπροστά η αργία και το εορταστικό τριήμερο με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Την Πέμπτη θα ληφθεί νέα απόφαση για τις κινητοποιήσεις. Ως τότε ας κάνουμε υπομονή και ας κρατήσουμε τα σκουπίδια μας για λίγες μέρες στο μπαλκόνι.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια