Μοίρασε… Tablet στους περιφερειακούς συμβούλους ο Π. Μπαριτάκης

Ηράκλειο
Μοίρασε… Tablet στους περιφερειακούς συμβούλους ο Π. Μπαριτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράδοση Tablet στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος Παύλος Μπαριτάκης, παρέδωσε στον καθένα από τους συνολικά (51) περιφερειακούς  συμβούλους από ένα tablet.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Π.Σ., σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να καταργηθούν πλήρως έγγραφα και έντυπα που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρίαση και να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των περιφερειακών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία.

Ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε ότι, η «χωρίς χαρτί», paperless λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κρήτης,(Τ.Υ.Σ.Ο.) αποτελεί μια καινοτομία σε Περιφερειακό Επίπεδο, αλλά παράλληλα, έναν ακόμη Στόχο του Στρατηγικού Προγραμματισμού της Π.Κ. 2015-2019, για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, που βαίνει προς την υλοποίηση. Η εφαρμογή αυτή είναι συμβατή τόσο με τις αξίες της Περιφέρειας Κρήτης δηλαδή την Εξυπηρέτηση, τη Διαφάνεια αλλά και την αποτελεσματικότητα, όσο και με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Π.Κ. Τέλος, σε συνεργασία, τόσο με το Τ.Υ.Σ.Ο. όσο και με την Διεύθυνση Πληροφορικής της Π.Ε.Η. αυτή η εφαρμογή έχει ήδη βραβευθεί στο 9ο e-government forum για το Δημόσιο τομέα αλλά και συμμετέχει αυτή τη στιγμή, στους διαγωνισμούς bravo awards ως μια βασική υποψηφιότητα πρωτοπορίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο εξής όλοι οι Περιφερειακοί  σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα:

  • Την πρόσκληση-θεματολογία των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου,
  • Τις εισηγήσεις των ομιλητών έχοντας πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του κάθε θέματος (συνημμένα έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ.)
  • Τα αρχεία των θεμάτων παλαιότερων συνεδριάσεων που δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά στον υπολογιστικό νέφος.
  • Τέλος, ήδη δρομολογείται, από το αντίστοιχο Τμήμα Πληροφορικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η δυνατότητα αυτόματης έκδοσης των Αποφάσεων των Σ.Ο. διαδικασία η οποία όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί μια νέα τομή στην λειτουργία του Δημοσίου, μειώνοντας αποφασιστικά τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους και το χρόνο για την έκδοση και συγγραφή των αποφάσεων.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News