Μετά τα πρώτα πρωτοβρόχια... επιστροφή στις θάλασσες

Ηράκλειο
Μετά τα πρώτα πρωτοβρόχια... επιστροφή στις θάλασσες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους σήμερα  στο Ηράκλειο

Τι και εάν το ημερολόγιο δείχνει 20 του Οκτώβρη; Εδώ φαίνεται να μην μας αγγίζει το φθινόπωρο, καθώς το σκηνικό του καιρού σήμερα ήταν άκρως καλοκαιρινό, με τον ήλιο να επιστρέφει και να φέρνει μαζί ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, οι λάτρεις του υγρού στοιχείου, δεν έχασαν την ευκαιρία και επέλεξαν να περάσουν την μέρα τους σε παραλίες και να γευτούν λίγο ακόμη την θαλασσινή αύρα, προτού πέσουν  για τα καλά οι θερμοκρασίες και μας επισκεφθούν μια και καλή οι βροχές.

Δεν ήταν λίγοι οι λουόμενοι που πήραν την πετσέτα τους και απήλαυσαν την ήρεμη και γαλήνια θάλασσα κάνοντας το μπάνιο τους ξέγνοιαστα και ανέμελα, το προτελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι θάλασσες θυμίζουν Ιούνιο καθώς τα νερά είναι πιο ζεστά του αναμενομένου, κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχίσουν να επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο από την ερχόμενη Τρίτη επανερχόμαστε σε ένα «πιο άστατο καιρικό σκηνικό», θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ενίσχυση του βόρειου ρεύματος.

Η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να δώσει βροχές ήπιας έντασης στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News