Ο Κορεάτης πρέσβης στο ΝΑΝΑ BEACH - Συγκινητική συνάντηση με κρητικούς βετεράνους πολέμου

Κρήτη
Ο Κορεάτης πρέσβης στο ΝΑΝΑ BEACH - Συγκινητική συνάντηση με κρητικούς βετεράνους πολέμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κορεάτης Πρέσβης νωρίτερα είχε βρεθεί στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης

Συγκινητική ήταν για ακόμη μια χρονιά η συνάντηση κρητικών βετεράνων του πολέμου της Κορέας με τον Κορεάτη Πρέσβη στην Ελλάδα Mr. Lim Soosuk και τον Αντώνη Καράτζη σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν τους στο ξενοδοχείο ΝΑΝΑ BEACH.

Ο πρέσβης της Κορέας Mr. Lim Soosuk εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τους βετεράνους που πολέμησαν για την χώρα του.

Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κατά την οποίαν εξέφρασε την επιθυμία του για την σύσφιξη των σχέσεων Κρήτης και Κορέας σε πολιτισμικό επίπεδο και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί σχετικό σύμφωνο συνεργασίας.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση οι Κρητικοί βετεράνοι του πολέμου της Κορέας συναντήθηκαν ξανά και φέτος σε μια εκδήλωση τιμής αλλά και μνήμης στο ξενοδοχείο «Nana Beach» παρουσία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και του επίτιμου πρόξενου της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, Αντώνη Καράτζη.

Ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την προσφορά και τις θυσίες των βετεράνων στον πόλεμο της Κορέας πριν από 70 χρόνια και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς που έχει διαχρονικά η οικογένεια Καράτζη με την χώρα του.  Οι κρητικοί βετεράνοι που βρέθηκαν εκεί μας μίλησαν για εκείνη την περίοδο και όσα συνέβησαν, θυμήθηκαν τις δύσκολες στιγμές του πολέμου και εκείνους που δεν τα κατάφεραν και έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο της Κορέας.

Νωρίτερα, ο Κορεάτης Πρέσβης Mr. Lim Soosuk βρέθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης και εξέφρασε στον περιφερειάρχη την επιθυμία του για την σύσφιξη των σχέσεων Κρήτης και Κορέας σε πολιτισμικό επίπεδο, τονίζοντάς πως οι Κορεάτες αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη λόγω του Μινωικού της πολιτισμού και του Νίκου Καζαντζάκη ο οποίος διαχρονικά διαβάζεται στην Ν. Κορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News