Η σεισμολογία στο σχολείο: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σεισμό

Ηράκλειο
Η σεισμολογία στο σχολείο: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο»

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός πόλης του Ηρακλείου, μέσω του πιλοτικού προγράμματος «Η Σεισμολογία στο Σχολείο".

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών και των Διευθύνσεων Εκπ/σης Ηρακλείου ενώ τα συμπεράσματα θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από τη Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Ιωάννη Καλογερά, ο οποίος ήταν και ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Αγγελάκης, ο Διευθυντής της Π/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Κώστας Θεοφάνους, η εκπρόσωπος της Δ/θμιας Εκπ/σης και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Αγγελική Ζαχαράτου και υπηρεσιακά στελέχη αρμόδια για τα θέματα παιδείας, πολιτικής προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά την παρουσία του κ. Καλογερά, για την εφαρμογή του προγράμματος στο Ηράκλειο, έγινε επίσκεψη και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών (βασικές έννοιες Σεισμολογίας, μέτρα προστασίας, η σεισμολογία στο σχολείο): στο 12ο Γυμνάσιο (350 μαθητές), στο 6ο ΓΕΛ (300 μαθητές), στο 5ο Γυμνάσιο (350 μαθητές), στο 11ο ΓΕΛ (500 μαθητές) στο 11ο Δημοτικό (100 μαθητές), Γυμνασίου - Λυκείου Άγιου Μύρωνα (100 μαθητές), σύνολο 1700 μαθητές.

Εγκατεστημένα σεισμογραφικά όργανα υπάρχουν στο 6ο ΓΕΛ/12ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο/11ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο/4ο ΓΕΛ.Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News