Ηράκλειο

ΑμΕΑ: «Μαρτύριο» η καθημερινότητά τους στο Ηράκλειο

Γολγοθάς δίχως τέλος για ανάπηρους

Δίχως τέλος το μαρτύριο για ανάπηρους η πρόσβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Εικόνες θλιβερές όσο και οι διαπιστώσεις.

Οι δημόσιες δομές, εξακολουθούν να στερούν τη δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Αποκορύφωμα της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί στο Ηράκλειο, η σημερινή περιπέτεια της Γεωργίας Ξημεράκη. Παρέμεινε για ώρες με το αμαξίδιο στο οποίο είναι καθηλωμένη στο κατώφλι του δικαστικού μεγάρου.

Ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες υπάρχει στην πίσω πλευρά του δικαστηρίου, όμως η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο μέχρι το ισόγειο.

Οι δύο σκάλες που μεσολαβούν για να φτάσει κάποιος στις αίθουσες όπου διεξάγονται οι δίκες είναι απαγορευτικές για άτομα με αναπηρία.

Απαγορευτικές και για της αξιοπρέπεια της Γεωργίας Ξημεράκη που αρνήθηκε να μεταφερθεί από πολίτες στον πρώτο όροφο και ενημερώνονταν από το συνήγορο της για την εξέλιξη της διαδικασίας από το δικηγόρο της, που έβγαινε έξω από το κτήριο για να τη συναντήσει

Για απαράδεκτές εικόνες που εξακολουθούν να εκτυλίσσονται καθημερινά, κάνει λόγο ο υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου. Όπως εξηγεί ο κ. Κουτρουμπής, αφού βρέθηκε τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του κτηρίου εξασφαλίστηκε και το ποσό που χρειάζεται για να τοποθετηθεί κατασκευή που θα επιτρέπει μελλοντικά την άνοδο των ατόμων με αναπηρία στον πρώτο όροφο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια