Stray Action: Δράσεις για τα αδέσποτα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ηράκλειο
Stray Action: Δράσεις για τα αδέσποτα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις για τα αδέσποτα, με συναυλία, μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά και ενδιαφέρουσες ομιλίες στο Ηράκλειο

Η Φιλοζωική Ομάδα «Σείριος», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει το «Stray Action Ηράκλειο 2019» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Μια εκδήλωση ευρείας πολιτιστικής, κοινωνικής και φιλοζωικής διάστασης.

Οι δράσεις του προγράμματος της εκδήλωσης απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

 «Επίκεντρο της προσπάθειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των ζώων, τον πολιτισμό, την παιδεία. Ακόμη την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κακοποίησης τους, την περίθαλψη τους αλλά και ο τρόπος με το οποίο μπορούν οι πολίτες να συμβάλουν σε αυτές τις διαδικασίες. Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερη στόχευση στα παιδιά για τα οποία έχει προετοιμαστεί ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Αφετέρου η ενίσχυση του έργου της Φιλοζωικής ομάδας Σείριος, και απλών εθελοντών που δίνουν καθημερινά δύσκολη μάχη για την περίθαλψη αδέσποτων στους δρόμους του νησιού.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, σημαντικός αρωγός της εκδήλωσης, συντονίζει τη δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους. Θα έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση 30 παιδάκια οικογενειών προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη μας μέσω του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης την Πέμπτη 17/10, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης:

«Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους εμπνευστές της δράσης, καθώς θα υπάρχουν σημαντικές ενημερωτικές ομιλίες που αναπτύσσουν την φιλοζωία. Όλοι γνωρίζουμε ότι, η αγάπη για τα ζώα είναι πολιτισμός, και καλούμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα έχουν και μουσικό περιεχόμενο».

Μαρίζα Ζυμωνοπούλου Αντιπρόεδρος Φιλοζωικής ομάδας Σείριος

"Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος σας προσκαλεί στην εκδήλωση Δράση για τα Αδέσποτα (Stray Action) Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 μμ και θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, ομιλίες για την σχέση παιδιών και ζώων, για τα ανάπηρα ζωάκια, για την κακοποίηση και τον φαύλο κύκλο της βίας που παρατηρείται στις κοινωνίες. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία γνωστών καλλιτεχνών της πόλης μας. Παράλληλα θα πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδέσποτα του Ηρακλείου.

 Έλλη Κοκάλη Συντονίστρια Stray Action

«Είναι μια πρωτοβουλία που περικλείει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πολιτισμό παιδεία εκπαίδευση , ενημέρωση, αλληλεγγύη. Έχει ιδιαίτερη στόχευση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δομηθεί μια υγιής σχέση παιδιών και ζώων, απαντώντας στα κρίσιμα ερωτήματα της πρόσφατης επικαιρότητας. Η υλοποίηση της θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, αλλά και την αρωγή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που έχει επιμεληθεί τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών Το Stray Action είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη σε όλους τους εθελοντές και όλους τους πολίτες. Ελάτε να ακούσουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να βοηθήσουμε!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News