Ηράκλειο

«Ευ Ζω με τον Καρκίνο»: Αγώνας γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τα Cosmos Sport θα πραγματοποιήσει και φέτος για 4η  συνεχή  χρονιά, στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ., Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι  συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας.

Ο Αγώνας-Βόλτα δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι'αυτό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες άνδρες και παιδιά

 Στην τιμή περιλαμβάνεται μπλουζάκι, τσαντάκι πλάτης, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης από τις  9:30 το πρωί ως τις 13:30. Γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Επίσης στο χώρο έναρξης του Αγώνα Γυναικών θα βρίσκεται ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», προκειμένου να ενημερώσει για τη δράση του αλλά και και για λάβει δείγματα σιέλου από όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας), ώστε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος με δωρεά μυελού των οστών.

Θα είναι μια γιορτή η οποία θα ξεκινήσει με την ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών «Batala Creta» και  θα τελειώσει με κεράσματα και κρητικό γλέντι από τον Όμιλο Παιδείας και Αθλητισμού "Αετογιάννη"!

Τιμή συμμετοχής:  5ευρώ        

Εγγραφές: www.cosmossport.gr

Διάθεση race pack: 14-15/10/2019, ώρα:10:00-19:00, από το γραφείο του Συλλόγου, Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια