Ηράκλειο

Ομιλία

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Συνεχίζονται οι δράσεις για την Ενδοοικογενειακή Βία

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 6:30 μμ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου «Μποδοσάκειο»

Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές: Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά για τον περιορισμό του κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία διοργάνωσης σειράς δράσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Οι στοχευμένες ομιλίες σε εκπαιδευτικούς και γονείς από μία ομάδα σημαντικών ομιλητών: εισαγγελικών λειτουργών, αξιωματικών της αστυνομίας και ειδικών επιστημόνων, η δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με έντονα και πολλαπλά μηνύματα, η πραγματοποίηση περιπάτου Αγάπης στο κέντρο της πόλης, αποτελούν ελάχιστα μόνο από το σύνολο των πράξεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί και συνθέτουν την ειρηνική εκστρατεία ενάντια στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα.

Όπως δηλώνει στο neakriti.gr και την εφημερίδα Νέα Κρήτη, ο Κοινωνικός Λειτουργός - Συνεργάτης της Ι.Α.Κ. κ. Γεώργιος Σαριδάκης: «πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ι. Αρχιεπισκοπής, αλλά υλοποιείται ως συλλογικό έργο με την συμμετοχή και την συνεργασία των αξιόλογων εκπροσώπων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο πεδίο της διαχείρισης και της αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμότατα για την ιδιαίτερη τιμή».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και φέτος ρίχνοντας φως στο σκοτάδι της βίας, με κύρια χαρακτηριστικά το ενδιαφέρον, την ευθύνη και την ουσιαστική διάθεση συνεργασίας και προσφοράς για τον περιορισμό του προβλήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης προσκαλεί (γονείς και εκπαιδευτικούς) στην νέα εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου – «Μποδοσάκειο», σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες των 1ου , 2ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, καθώς και τις υπηρεσίες που μετέχουν με εκπροσώπους ομιλητές στην συζήτηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, περί του κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας, σας προσκαλεί στην 6η κατά σειρά εκδήλωση με θέμα «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές: Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου («Μποδοσάκειο», οδός 1878 αριθμός 2).

Ομιλητές:

Πρωτ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Αρχιερατικός Επίτροπος Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΝΙΩΤΗ

Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου - Γραφείο Ανηλίκων, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου

ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΑΚΗ

Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου - Γραφείο Ανηλίκων, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΡΝΙΔΑΚΗ

Υπαστυνόμος Α’ - Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΙΤΖΑΡΑΚΗ

Παιδοψυχίατρος Δ/ντρια Ε.Σ.Υ. - Υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Βενιζέλειο Πανάνειο Γ.Ν.Η.

ΕΙΡΗΝΗ ΒΙΔΑΚΗ

Εκπαιδευτικός - Οργανωτική Συντονίστρια Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος

Προλογίζει ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Ι.Α.Κ. κ. Γεώργιος Σαριδάκης

Την συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος κα. Αγγέλα Δουλγεράκη

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της, σε συνεργασία με τα 1ο , 2ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, καθώς και τις υπηρεσίες που μετέχουν με εκπροσώπους ομιλητές στην συζήτηση.

Χορηγός επικοινωνίας «ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗ ΤV».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια