default-image

Π. Πεντζουρίδης: Στα 2,5 δις μέχρι σήμερα η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Ηράκλειο
Π. Πεντζουρίδης: Στα 2,5 δις μέχρι σήμερα η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παθογένειες της Πολιτείας τρελαίνουν τους ιδιοκτήτες.

Αχαρτογράφητη ακόμα και σήμερα η Δημόσια κι Εκκλησιαστική περιουσία, κατά το … «Δάσκαλε που δίδασκες και γράμμα δεν εκράτεις»…

Σε νέα παράταση τεσσάρων έως έξι μηνών για την υπαγωγή αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στο νόμο «τακτοποίησης» προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να προλάβουν οι ιδιοκτήτες τους να ενταχθούν στις διατάξεις του, δεδομένου ότι δε θα υπάρξει νέος νόμος, όπως αναφέρεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα στέλνονται την ίδια ώρα από την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο στους πολίτες περιοχών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση, καθώς το ποσοστό ανταπόκρισης φθάνει μετά βίας λίγο παραπάνω από το 30%.

Ειδικότερα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση, οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο, λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Για τις παθογένειες της Ελληνικής Πολιτείας που μέχρι σήμερα δεν έχει Κτηματολόγιο, δεν έχει βάλει τάξη στα του οίκου της με τη Δημόσια περιουσία, όπως και με αυτή της εκκλησίας, αλλά πιέζει τους ιδιώτες, μιλά στον 98.4 ο Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας Παναγιώτης Πετζουρίδης.

«Η Πολιτεία σπέρνει το φόβο για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού. Μέχρι σήμερα έχει εισπράξει μέσω του νόμου της τακτοποίησης – νομιμοποίησης 2,5 δις» αναφέρει ενδεικτικά.

Στις παθογένειες εκτός των πολιτικών αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων, περιλαμβάνονται επίσης: η έλλειψη εξειδίκευσης των στελεχών των πολεοδομικών γραφείων, και λοιπών φορέων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Απαραίτητη πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τα όποια προβλήματα και τις δυσλειτουργίες είναι καταγραφή και το ξεκαθάρισμα της περιουσίας  του καθενός από εμάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News