Βρύσαλης για ανάπλαση: «Η δημοτική αρχή να σταματήσει να παριστάνει την “απατημένη σύζυγο”»

Ηράκλειο
Βρύσαλης για ανάπλαση: «Η δημοτική αρχή να σταματήσει να παριστάνει την “απατημένη σύζυγο”»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχόλιο του Δημήτρη Βρύσαλη για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το έργο στο Σταυρό της πόλης

Σε ένα γραπτό σχόλιο προέβη ο Αντιδήμαρχος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Δημήτρης Βρύσαλης, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Η δήλωσή του:

«Η χθεσινή “παράσταση” των κ. Λαμπρινού και Κουράκη για τα έργα στην 1821 και για το ποιος είναι ικανότερος ή λιγότερο ικανός, από την μία προσπαθεί να συγκαλύψει την κοινή τους πορεία και από την άλλη να αποπροσανατολίσει από την πραγματική διάσταση του θέματος.

Αυτό διότι και το συγκεκριμένο έργο, όπως όλα τα μεγάλα έργα στον Δήμο Ηρακλείου και στους άλλους Δήμους γίνονται με τους όρους τις “αγοράς” και του ανταγωνισμού, με καθιερωμένο πλέον το καθεστώς των εργολαβιών. Ποιος από τους κ. Λαμπρινό και Κουράκη αμφισβητεί το συγκεκριμένο καθεστώς;

Την ίδια στιγμή οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι διαρκώς υποστελεχωμένες. Με άμεση συνέπεια να γίνεται ο Δημότης όμηρος των συμφερόντων του κάθε εργολάβου και να πληρώνει πάντα το μάρμαρο. Αλήθεια μήπως οι κ. Λαμπρινός και Κουράκης έχουν διεκδικήσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μόνιμο προσωπικό; Έχουν κινητοποιήσει το λαό του Ηρακλείου ώστε να αγωνιστεί οι υπηρεσίες του Δήμου να αναβαθμιστούν και ταυτόχρονα να ανατραπεί η εξάρτηση από εργολάβους και συμφέροντα;

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η “Λαϊκή Συσπείρωση” που ήταν η μοναδική παράταξη που δεν δέχτηκε την υλοποίηση του έργου κάτω από τους όρους που τελικά υλοποιείται και έχουν επιφέρει τα σημερινά αδιέξοδα.

Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να παριστάνει την “απατημένη σύζυγο” και να δεσμευτεί ότι δεν θα πληρώσει άλλο ο Ηρακλείωτης! Ήδη αποπληρώνει το δάνειο από το οποίο χρηματοδοτείται το έργο, να μην πληρώσει και το κόστος από το μπάχαλο που έχει προκληθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News