Δ. Βρύσαλης: Μπαίνουν manager στα νοσοκομεία

Ηράκλειο
Δ. Βρύσαλης: Μπαίνουν manager στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκθέσεις ιδεών τα περί αποδοτικότητας.

Ταχύτερη εξυπηρέτηση ασθενών στα επείγοντα, μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, «κλείσιμο» των μαύρων τρυπών στα οικονομικά δημόσιων νοσοκομείων, ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού πληροφορικής προς την κατεύθυνση ενός «ψηφιακού ΕΣΥ», όπου θα υπάρχει μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων η πλήρης εικόνα για τις λειτουργίες μιας μονάδας υγείας, περιλαμβάνονται στους στόχους που θα κληθούν από το υπουργείο Υγείας να πετύχουν οι νέοι επικεφαλής των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωράει σε μαζική αλλαγή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας με συγκεκριμένους στόχους, βάσει των οποίων θα κριθεί εάν τελικά θα μακροημερεύσουν ή όχι στο τιμόνι των μονάδων του ΕΣΥ.

 

«Πρόκειται για έκθεση ιδεών, με διαχρονικό χαραχτήρα και χωρίς αποτέλεσμα» εκτιμά μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζόμενων Δημήτρης Βρύσαλης.

«Οι Διοικητές θα γίνουν manager, η Δημόσια Υγεία εκ νέου θα πληγωθεί, οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν θα είναι αυτές που οι πολίτες δικαιούνται» οι θέσεις του.

Στο όνομα της προάσπισης της υγείας τα πρόστιμα περί καπνίσματος

Σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να «πέσουν» πρόστιμα 600 ευρώ στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως υποστηρίζουν το μέτρο είναι εισπρακτικό και κατασταλτικό και δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News