Ηράκλειο

Αναβλήθηκε η απολογία του 42χρονου για τη χασισοφυτεία μαμούθ

Την Παρασκευή απολογείται ο 42χρονος για τη φυτεία κάνναβης σε θερμοκήπια

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε σήμερα ο 42χρονος, ωστόσο η απολογία του μετατέθηκε, καθώς ο συνήγορός του ζήτησε εργαστηριακό έλεγχο στα δενδρύλλια, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κλωστική κάνναβη.

«Είναι κλασική περίπτωση όπου έχουμε άδεια καλλιέργειας, βιομηχανικής κάνναβης», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενο κ. Διονύσης Βέρρας.

«Η ποσότητα είναι μεγάλη σε αριθμό φυτών, αυτά όμως τα φυτά κατά την μεταφύτευσή τους είτε διότι δεν γνώριζε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, είτε διότι οι συνθήκες δεν προσφέρονται πράγματι για την καλλιέργεια, αυτά κάηκαν κατά την μεταφύτευση».

Οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές δεν θα μπορούσαν να αποφανθούν για την τύχη του, χωρίς να γνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα, το είδος της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 42χρονου είχε λάβει άδεια για καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, όμως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών τα χιλιάδες φυτά καταστράφηκαν, με συνέπεια να ανακληθεί.

Για τα δενδρύλλια που βρέθηκαν στο δεύτερο θερμοκήπιο πάντως, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα καλλιεργούσε για δική του χρήση.

Την απάντηση αναμένεται να δώσουν μέχρι την Τετάρτη, τα δύο εργαστήρια στα οποία έχουν σταλεί σχετικά δείγματα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια